Lifestyle

10x waarom een kat het meest geliefde huisdier is

Wat is er nou leuker dan het kijken naar kattenplaatjes op het internet? Of een kopje thee drinken in een kattencafé? Als professioneel kattenvrouwtje kan ik maar weinig dingen bedenken die deze bezigheden kunnen overtreffen. Katten zijn lief, grappig, gek en schattig! En als jij deze viervoeter over de vloer hebt, dan is dit voor jou geen nieuws: een kat is het allerbeste huisdier! 

10x waarom een kat het allerbeste huisdier is:

1. Unconditional love voor dozen

Keer op keer maken we weer die fout om originele speeltjes voor onze katten te kopen, zoals een katten hangmat of tipi-tent. Wij baasjes vinden deze spulletjes super leuk, want het past mooi in het interieur of we hopen stiekem dat ze er gebruik van maken zodat we leuke foto’s kunnen schieten. Maar niks is zo fantastisch als die simpele, lichtbruine, kartonnen doos! De liefde tussen een kat en zijn/haar kartonnen doos is een complexer liefdesverhaal dan dat van Romeo en Julia. Is je kat nergens te vinden? Grote kans dat het in het oude papier is gedoken. Een doos is gewoon een fijne beschuttingsplaats. Ook is het lekker warm en katten gedijen beter in warme omstandigheden.

2. Dag 125: de staart is nog niet gevangen

Sommige katten zijn obsessieve staartjagers. Het lijkt wel alsof het vangen van hun staart de missie in hun leven is (alle 9 levens dan). Het is super komisch om katten te zien spelen met hun eigen staart en de vastberadenheid in hun ogen te zien. Katten ontdekken met periodes nieuw speelgoed en toch blijft die staart altijd razend populair.

3. Strong independent pet

Natuurlijk heeft een kat graag gezelschap, maar je kan je harige vriend prima even alleen thuis laten wanneer jij de hort op gaat. Je kat voelt zich waarschijnlijk alleen maar machtig met zoveel verantwoordelijkheid over het huis.

4. Bezoek aan het kleine kamertje

Buiten het feit dat ze het heel gezellig vinden om op je schoot te komen zitten wanneer jij een nummertje 2 aan het leggen bent, zijn katten zelf ook trouwe wc bezoekers. Als piepkleine kittens gaan ze al op avontuur, wanneer ze voor de eerste keer die grote stap wagen over de rand van de kattenbak – zo hebben ze dat van hun moeder geleerd. Er moet dus heel wat gebeuren, wil een kat (binnenshuis) buiten de kattenbak zijn behoefte doen. Of de kattenbak is een grote bende, óf je kan beter een bezoekje aan de dierenarts brengen. Een kat is namelijk een super schoon dier, wat me brengt tot punt 5…

5. Next level smetvrees 

Een kat is een super schoon dier. Hun dagelijkse bezigheden bestaan over het algemeen uit: wassen, slapen, eten, wassen, slapen, eten, wassen, slapen, poepen, eten etc. Ze zijn er maar druk mee. Niks mis mee, toch? Een fris en fruitig huisdier!

6. begrafenis ondernemers voor muizenfamilies

Als er een kat op jouw adres woont gaan muizen liever ergens anders op visite. Mocht dit niet het geval zijn dan heb je de kans dat je kat vol trots zijn nieuwste vangst presenteert op de deurmat. Wel een beetje zielig voor de muisjes, maar fijn dat de katten nog zoveel.. uhm.. aandacht.. besteden aan een muis na hun dood. Bij deze wil ik graag één minuut stilte invoegen om alle muizen te herdenken die dood zijn gegaan in de strijd voor het vinden van eten in onze keukenkastjes. R.I.P

7. slijmballen

Katten zijn eigenwijs, maar wanneer hun humeur ernaar staat, komen ze maar al te graag bij je zitten voor een uitgebreide knuffelsessie. Dit kan ieder moment van de dag zijn, dus ook wanneer het jou niet uitkomt. Probeer ze dan maar eens te weerstaan, als ze je aankijken met hun schattige oogjes. Ik durf schaamteloos te zeggen dat mij dit nog nooit is gelukt.

8. Hoog aaibaarheidsgehalte

Zoveel zachtheid op vier pootjes zorgt voor een hartstikke hoog aaibaarheidsgehalte. Ik probeer mezelf altijd in te houden, wanneer ik een kat zie lopen. Maar iets in mij komt dan los op zo’n moment, iets waar ik geen controle over heb. Ik kan het dan niet laten om heel hard ‘KAT!’ te roepen, erop af te rennen en met alle liefde die zich op dat moment in mij bevindt de kat in kwestie, onder te dompelen in een zee van liefde.

9. s’werelds schattigste pootjes

No words. Just pics.

10. Muggenvangers

Het jachtinstinct (wat bij sommige ontbreekt) reageert ook op insecten, inclusief: muggen. Hoor je iets zoemen? Nee? Dat klopt, want je kat heeft al heldhaftig ingegrepen voordat je het woord: ‘mug’ kon zeggen. Goed voor je lichaam, stressniveau en veiligheidsgevoel!

Tot slot wil ik jullie er nog op wijze dat er ontzettend veel katjes opzoek zijn naar een huisje. Dit jaar alleen al zijn er in onze omgeving al meer dan 600 kittens naar het dierenasiel gebracht. Heb je geen kat, maar vindt je ze wel super leuk (wat niet anders kan na dit artikel)? Kijk dan vandaag nog op: www.dierenasiels.com en adopteer een kattie!

Kusjes,

Tara

Omslagfoto door: www.evaboursfotografie.nl van Balou

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *