Lifestyle

5 leukste films om alleen te kijken!

De zomermaanden zitten er weer op! Dat betekent dat de donkere dagen weer in zicht zijn én dat betekent: MOVIE NIGHT! Als filmfreak heb ik, in de 21 jaar dat ik op deze planeet leef, al veel films gezien en veel emoties ervaren die deze films met zich meebrachten. En laten we eerlijk zijn, soms is het heerlijk om lekker alleen op bed met je laptop een over-emotionele, dramatische of nostalgische film te kijken waarin je je kan inleven. Omdat ik geloof dat het goed is voor de mens om zich af en toe in te leven in een andere wereld en te ontsnappen aan de realiteit (en ik een excuus zoek om hetzelfde te doen met onbeschaamd veel lekkernijen naast mijn zijde), heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met de 5 leukste films om alleen te kijken tijdens de eerste herfst-vibes.

Succes bij mannen niet gegarandeerd!

1. Easy A

filmposter Easy A

Als eerste deel ik deze feel good film met jullie. Voor de mensen die last hebben van een winterdip zijn deze dagen al erg moeilijk. Om deze winterdip voor te zijn en je serotonine gehalte een boost te geven, is het van uiterst groot belang dat je deze film op je to-dolijstje zet. Waarom? Deze komische film, met onze favoriete redhead, zorgt ervoor dat je lachspier overuren maakt. Emma Stone speelt Olive Penderghast, een onopvallende verschijning op haar middelbare school. Nadat ze valselijk bekent seks te hebben gehad, gronst het op school al snel van de wilde geruchten. Olive besluit haar imago in volste glorie uit te buiten.
Weetjes over de film:
 • Penn Badgley speelt in de film (OMG HIJ IS ZO KNAP, YEAH I KNOW).
 • Amanda Bynes ook. (Dit is haar laatste film. Momenteel zit ze in een psychische inrichting #prayforamanda).
 • Alyson Michalka speelt de beste vriendin van Olive (Emma Stone) en heeft mijn jeugd geweldig gemaakt door middel van het spectaculaire nummer: ‘Potential Break-up Song’ die ze samen met haar zusje heeft uitgebracht als popduo Aly & AJ. Ken je het nummer niet? Ga het dan NU luisteren! Het werd altijd plat gedraaid op de zender Nick Hits. Vraag maar aan mijn vader… zijn oren bloeden nog steeds.

2. La La Land

La la land filmposter

We blijven nog even bij Emma Stone, want deze mooie film is toch ook wel een echte must watch! La La Land heeft maar liefst 6 oscars gewonnen en is de perfecte film om te kijken voor de Jazz-liefhebbers onder ons. De liefde voor muziek in deze film is groot en zelfs al houd je niet zo van musicalfilms, kan ik je garanderen dat je deze film niet wilt afzetten. Het liefdeskoppel (Ryan Gosling & Emma Stone) motiveert elkaar om hun dromen waar te maken, maar zodra deze dromen steeds meer werkelijkheid worden drijft het hen verder uit elkaar. Ik ben helemaal weg van de nostalgische aspecten in deze film. Je krijgt een echte 60’s vibe (de kleding, de muziek, het decor), maar wordt toch snel weer herinnerd aan de technologie van tegenwoordig (hybride auto’s en Iphone’s). Aan het einde van de film ga je écht vies zitten huilen.

(Vies huilen= Het begint met een trillend onderlipje. Daarna krijg je het gevoel alsof je jeukbeenderen eraf vallen wanneer je niet snel gaat janken. Eenmaal aan het janken: je maakt een piepend wasbeer geluidje.)
Heerlijke film om alleen te kijken en lekker bij te zitten brullen dus! Ik heb deze film nu al 7 keer gezien en geloof me, het wordt niet makkelijker.
Weetjes over de film:
 
 • Emma Stone speelt in deze film een jonge vrouw met de droom om actrice te worden, maar ze wordt telkens afgewezen bij audities. In werkelijkheid is dit echt zo gegaan bij Emma Stone. Op jonge leeftijd heeft ze haar ouders overgehaald om naar Los Angeles te verhuizen. Ze werd bij iedere auditie afgewezen, totdat ze haar haren rood verfde. THE POWER OF REDHEADS
 • Ryan Gosling is knap
 • Ryan Gosling is knap
 • Ryan Gosling is knap

3. Breakfast at Tiffany’s

Breakfast at Tiffany's filmposter

Ik vraag me af waarom ik deze film pas zo laat in dit leven heb ontdekt. Ik houd van letterlijk alles in deze film! Van de naamloze kat tot aan de wazige dansfeestjes van de jaren 60. Deze filmkomedie uit 1961 gaat over Holly Golightly (Audrey Hepburn), een aantrekkelijke vrouw uit New York die zich laat onderhouden door meerdere rijke mannen. Ze droomt ervan om te kunnen winkelen bij de juwelier Tiffany’s. Wanneer ze in contact komt met haar nieuwe buurman wordt ze verliefd en staat ze voor een keuze: rijkdom of liefde? Alles in deze film gaat traag, waardoor je echt merkt dat het al een oude film is. Maar ik houd ervan! Tegenwoordig moet alles snel duidelijk zijn en moet een verhaallijn interessant blijven, want anders wordt de telefoon er al weer snel bijgepakt. Dit is echt een heerlijke film om aan te zetten als het buiten regent. Kopje thee erbij en klaar!
Weetjes over de film:
 
 • Heel veel scènes worden nagedaan in de serie Gossip Girl. Audrey Hepburn is het grote voorbeeld van Blair Waldorf.
 • De rol van Cat in de tv-serie Victorious is gebasseerd op die van Hollie Golightly. Cat is overigens de naam van de naamloze kat van Hollie. Dus eigenlijk niet naamloos. Maar toch wel.
 • Marilyn Monroe heeft de rol voor deze film afgewezen, omdat ze bang was dat ze dan werd aangezien als een prostituee.

4. American Beauty

American Beauty film poster

Deze klassieke awardwinnende film uit 1999 gaat over een 42-jarige man (Kevin Spacey) met een midlifecrisis die verliefd wordt op de beste vriendin van zijn dochter. Zijn vrouw is een dwangmatige, perfectonistische makelaar die hem gek maakt. En zijn dochter, een onzekere tiener, heeft een hekel aan hem en fantaseert erover om hem te vermoorden.Dus, echt een super gezellige film! Nee oke, je kijkt deze film inderdaad niet voor de gezelligheid. Maar het is wel een film met een onderliggende boodschap over vrijheid, zelfbevrijding, familie en The American Dream. Wat ik vind dat deze film zo goed maakt is, de onvoorspelbaarheid. Ik houd ervan als ik aan het einde van een film nog even een paar minuten nodig heb om voor me uit te staren met mijn mond open en te denken: ‘Wat is er zojuist gebeurd?’. En deze film had dat effect op mij.
Weetjes over de film:
 • Veel shots zijn zo opgezet dat het lijkt alsof de personages in een cel opgesloten zitten.
 • Veel scènes die zich overdag binnen afspelen zijn ’s avonds en/of ’s nachts opgenomen. De cameraman belichtte de scènes zo dat dit totaal niet opvalt.

5. My Girl

My Girl film poster

My Girl is een Amerikaanse dramafilm uit 1991 met Anna Chlumsky en Macaulay Culkin (Ja, de Home Alone dude) in de hoofdrol die toen beide pas 11 jaar oud waren. Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1972. Vada Sultenfuss, een meisje van 11 jaar, woont alleen met haar vader en oma. Haar vader is begrafenisondernemer en daarom zijn er altijd lijken in huis. Vada is erg geobsedeerd met de dood en gaat bijna elke dag met een vermeende dodelijke ziekte naar de dokter toe. Op een dag gaat haar naaste vriend dood en komt ze steeds meer oog in oog te staan met de realiteit van het opgroeien. Ik vind deze film erg uniek, omdat je de film ervaart vanuit de gedachtengang van een kind die aan het opgroeien is tot tiener. Je zult haar  goed snappen, omdat we allemaal 11 jaar zijn geweest natuurlijk. Spoiler alert: Je gaat huilen!
Weetjes over de film:
 
 • Bijen zijn fucking eng en dodelijk.
 
 Nou, hopelijk hebben jullie iets aan dit artikel en komen jullie de laatste weken van de zomer door met deze mooie films! En als je moet huilen, ik ben er voor je!

Kusjes,
Tara

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *