Dierenliefde,  groene producten,  Lifestyle,  persoonlijk

Beckers Vegetaria veggie snacks

Gisteren op Werelddierendag opende een pop-up Vegetaria in Amsterdam. 4 dagen lang kunnen consumenten bij Vegetaria de nieuwe 100% vegetarische snacks proeven voor slechts €1,- per portie. Dit alles ter gelegenheid van Beckers Veggie: de nieuwe snacklijn die vanaf deze week bij Albert Heijn en Jumbo ligt. Na maanden van ontwikkeling en consumententesten zijn er nu de perfecte vegetarische frikandel en kroket die nauwelijks te onderscheiden zijn van het origineel.

Eet geen dierendag

Sinds vorig jaar is 4 oktober omgedoopt tot Eet geen dierendag, en daar doet Beckers graag aan mee. Vanaf deze week is jouw “guilty plessure” niet zo guilty meer. De vegetarische Frikandel, Kroket, Bitterbal, Nugget en Snack Mix van Beckers zijn 100% vegetarisch en daarmee een stuk duurzamer. Maar is dezelfde beleving en kwaliteit van de klassieke Beckers snack behouden? Ik kan er niet over oordelen, want de laatste keer dat ik een vleessnack heb gegeten is toch al weer een tijdje geleden. Toch ben ik als vegetariër erg benieuwd naar deze snacks! De complete lijn met snacks bereid je in een handomdraai, makkelijk en snel in de oven of airfryer. Misschien nog wel lekkerder dan het origineel!

100% vegetarisch

Wij Nederlanders zijn gek op snacken, zo eten we gemiddeld 25 kroketten en 37 frikandellen per jaar en bij de Olympische Spelen in 2018 gingen er maar liefst 22.000 bitterballen doorheen (mijn animallover hart doet pijn)! Gelukkig is het tegenwoordig steeds meer een trend om minder vlees te eten en een bewustere leefstijl aan te nemen. Beckers combineerde deze twee feiten en slaagde erin het perfecte recept voor heerlijke 100% vegetarische snacks te ontwikkelen; oer-Hollandse, toch verantwoord en met de tijd mee. Een complete plantaardige productlijn met alternatieven voor Beckers’ lekkerste en populairste snacks volgde daarop. De producenten van Beckers zijn trots op het development team: “Met de komst van Beckers Veggie spelen we perfect in op de trend waarbij steeds meer consumenten (af en toe) vegetarische keuzes maken. We zijn de allereerste binnen het Nederlandse retail landschap die dat gelukt is en daar ben ik heel trots op!” aldus Kamiel Steendijk.

Animals are friends, not food

De receptuur van de snack lijn is 100% vegetarisch en plantaardig, er wordt gebruik gemaakt van granen en soja. Dit maakt de snacks ideaal voor alle vegetariërs, flexitariërs en iedereen die simpelweg minder vlees wilt eten. Het liefste zou ik iedereen willen vragen om voortaan geen vlees meer te eten en de alternatieve te bekijken, want buiten deze nieuwe snacklijn van Beckers zijn er nog vele andere heerlijke vleesvervangers. Als vegetariër kom ik niks te kort en geniet ik van mijn eten (Nee, ik eet niet alleen sla. En nee, mijn poep zijn geen keutels). Maar natuurlijk moet iedereen eten waar hij of zij zich goed bij voelt. Hopelijk kunnen we alleen op deze manier onze vleeskroketten vervangen voor verantwoorde en plantaardige kroketten waar geen dierenleed aan te pas is gekomen.

De vegetaria is open van 4 tot en met 7 oktober 2018 tussen 12:00 en 19:00. Het adres is: Nieuwezijds Kolk 25 Amsterdam.

Kusjes,

Tara

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *