Mijn reis naar herstel

Bewust in het leven met Vertellis chapters

Als social media lover ben ik bijna altijd online ‘’beschikbaar’’. Het creëren van een creatieve content op social media platformen is mijn hobby en tegelijkertijd mijn werk. Met creatief bedoel ik ook dagelijkse kattenfilmpjes plaatsen (Sorry not sorry). Dit alles vind ik hartstikke leuk, maar vaak vergeet ik het om mijn rustmomentjes te pakken. Onbewust vliegen de dagen dan voorbij! Herken je dat?

We hebben meestal haast, waardoor we amper de tijd maken om te pauzeren en te reflecteren. Dit kan zorgen voor enorm veel stress en drukte in ons hoofd, iets waar ik ontzettend gevoelig voor ben! Een tijdje terug ontdekte ik Vertellis Chapters. Dit is een combinatie van een dagboek, notitieboek en inspiratieboek. Dit leek mij een perfecte manier om bewuster in het leven te leren staan, bijvoorbeeld door te bedenken waar ik dankbaar voor ben.

Druk drukker drukst

Een aantal weken geleden zag ik een filmpje over het boek van Vertellis Chapters. Dit filmpje sprak mij ontzettend aan! In dit filmpje, vertelt een van de oprichters van Vertellis dat mensen tegenwoordig vaak ‘druk’ als antwoord geven op de vraag: ‘hoe is het met je?’. Ik betrapte mezelf erop dat ikzelf dat ook vaak als antwoord geef. Ik ben om me heen gaan kijken en ik heb opgelet of er nog meer mensen zijn die dit ook doen en kwam tot de conclusie dat dit daadwerkelijk vaak gebeurt!

We zijn tegenwoordig alleen maar ‘druk’ en dit wordt dan ook nog gezien als iets positiefs. ‘Alleen maar goed toch? Dan blijf je lekker bezig!’ zeggen mensen dan. Het is prima om lekker bezig te zijn! Is het dan verkeerd om een keer niet bezig te zijn, maar om een keer bewust stil te staan bij het hier en nu en om te reflecteren over de dingen die écht belangrijk zijn in het leven?

Over vertellis chapters

Vertellis wil door middel van hun producten mensen stimuleren om in deze drukke samenleving goede gesprekken te voeren en om ook offline-tijd met elkaar door te brengen. Vertellis Chapters is hét dagboek dat je stimuleert om met pen en papier te pauzeren en te reflecteren op jezelf én je leven. Het dagboek is gevuld met vragen, opdrachten, quotes en verhalen. Een moment offline vol met zelfreflectie om meer uit je dag te halen. Zit je op de bus te wachten? Zit je in de wachtkamer van de dokter? Heb je pauze op je werk? Gun jezelf dan een rustmoment door middel van dit boek erbij te pakken, in plaats van je smartphone!

Offline zelfreflectiemoment

Vertellis chapters heeft 13 hoofdstukken met ieder een verschillend thema. De bladzijdes hebben geen datum en nummering. Je kan dus zelf bepalen wanneer je in dit boek schrijft. In de opbouw van het boek wordt gevraagd om stil te staan bij de dingen waar jij dankbaar voor bent, wat goed gaat en wat beter kan. Maar ook wat je concreet gaat doen, om je leven de vorm te geven die jij wilt dat het heeft. Aan het eind van het eerste hoofdstuk kom je erachter waar je het best mee kan stoppen en waar je vooral mee moet doorgaan om zo zelf invloed uit te kunnen oefenen op je eigen geluk.

Ook worden er psychologische aspecten benoemd in het boek, die bewust of onbewust zorgen voor een persoonlijke groei. I am a sucker for lifequotes en die komen in dit boek maar al te vaak voor. Daarom is dit een boek dat mij aan het denken zet, zonder dat ik er veel moeite in hoef te stoppen. Hoe moeilijk is het om iedere dag een pen te pakken en een bladzijde van dit boek in te vullen? Precies, een kleine moeite!

Natuurlijk ga ik niet alles verklappen over wat dit boek met zich meebrengt! Dat moet jij zelf ondervinden! Ben je benieuwd naar Vertellis Chapters? Dan kan je het boek hier bestellen: www.vertellis.nl

Voor mij is Vertellis Chapters een ontzettende eyeopener en een leuke manier om aan mezelf te werken. Een portie zelfliefde, het treden buiten mijn comfortzone en acceptatie zijn aspecten die ik af en toe goed kan gebruiken in mijn leven! Gelukkig heb ik daar nu dit fijne boekje voor!

Kusjes,

Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *