Social media

Boost je Instagram feed met deze fotobewerking apps

Hoe krijg je toch die perfecte instagram feed? Via jouw instagram pagina kan je al zoveel kleine stukjes van je persoonlijkheid laten zien aan mensen die jouw account bezoeken in de hoop dat ze je gaan volgen. Een eerste indruk is dus belangrijk!

Het is bewezen dat wanneer een feed een eenheid vormt het simpelweg prettiger is voor het oog (en het meer volgers oplevert). Wel ben ik van mening dat je gewoon lekker moet kunnen posten waar jij zin in hebt en niet bepaalde foto’s maar niet in je feed verwerkt omdat het niet ‘past’. Ik vind het leuk als een instagram pagina een mooi geheel vormt door middel van bepaalde terugkomende kleuren of elementen, maar ik heb een hekel aan ‘perfecte’ instagram accounts met alleen maar wit gebalanceerde achtergronden.

Ik ben een persoonlijke fan van felle kleuren verwerken in foto’s en een flink tooncontrast toepassen. Verder probeer ik eenheid te creeëren door min of meer dezelfde filters toe te passen. Voor de perfecte instagram feed is het belangrijk dat je goede kwaliteit foto’s maakt, maar de bewerking van foto’s is misschien nog wel het áller belangrijkste.

Graag deel ik met jullie welke fotobewerking apps ik gebruik om de volgende foto te bewerken:

 

vrienden in Malmedy
Voor

#1 Snapseed

Snapseed is een fotobewerking app met ontzettend veel functies. Lees hier hoe ik mijn foto’s voorheen altijd bewerkte via Snapseed.

Inmiddels heb ik een aantal aanpassingen gedaan:

  • Ik begin met het afstellen bij tools, hier verminder ik de verzadiging en verhoog ik de sfeer tot soms wel 100%. Ook pas ik de warmte aan tot ongeveer -25.
  • Daarna gebruik ik details en bij curven pas ik bijna altijd  N01, N02 of E01 toe.
  • De witbalans verhoog ik daarna weer door middel van het penseel te gebruiken op plekken waar de warmte naar mijn idee iets meer naar voren mag komen.
  • De HDR-emulatie zet ik altijd op mensen en de filtersterkte staat meestal rond de 20%.
  • Ik pas tooncontrast toe.
  • Hierna gebruik ik de drama-functie en verhoog ik de verzadiging weer en verminder ik de filtersterkte tot ongeveer 30%.
  • Als laatste gebruik ik de korrelige film waarbij ik de korrel weghaal en B01, B02, B03 of B04 gebruik.

 

Snapseed

#2 Facetune

Facetune is een app die ik nog niet zo lang gebruik. Ik vind deze app vooral fijn omdat je via de functie tones kleuren kan veranderen in je foto. Ook kan je via deze app tot in de oneindigheid inzoomen op je foto waardoor je alle pixels perfect kan raken. Facetune is ook een fijne app voor het glad maken van je huid bij bijvoorbeeld portret foto’s.

Facetune

#3 Remove Unwanted content of Photo

Er is bijna geen enkele app welke objecten zo goed weg haalt als deze. Welke auto en welke mensen op het bankje bedoelde je?

 

Remove unwanted content of photo

Tot zo ver het eindresultaat van deze foto!

Apps die ik verder nog af en toe gebruik voor het bewerken van foto’s:

  • VSCO: een app met prachtige filters en super veel bewerkingsopties.
  • Airbrush: een handige app voor wanneer je, je onderkin wilt wegwerken, jezelf een kleurtje wilt geven of je puistjes ongedaan wilt maken. Kortom, een soort van plastische chirurgie app. Je moet er van houden.

Heel veel plezier met het bewerken van jou foto’s en het creeëren van een super gave instagram feed!

Klik hier voor mijn instagram pagina!

Kusjes,

Tara

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *