Tara met Dr detoxsap
groene producten,  Lifestyle

Dr Detox box review

Al een tijdje was ik opzoek naar sappen voor een detoxkuur. Natuurlijk had ik al vaker gehoord dat een detox zo nu en dan goed voor je lichaam is. Het verwijdert gifstoffen en verrijkt je lijf met voedzame stoffen, maar of ik bereid was om 3 dagen niet te eten? No way! I love food. I need food. Om toch het gevoel te krijgen dat ik iets binnen kreef, leken sapjes mij een goed alternatief. Ik ontdekte Dr. Detoxbox en heb hun drie daagse detoxbox besteld. Daarin zaten 27 sapjes met groenten, fruit, vitamines en mineralen als ingrediënten. Benieuwd naar mijn mening over deze detoxsappen? Lees dan snel verder.

Waarom Dr. Detoxbox?

Sapjes zijn sapjes, toch? Nee, dat is niet helemaal waar! Ik heb veel sappen vergeleken en uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat Dr. Detox sappen het beste binnen mijn leefwijze en visie pasten. De ingrediënten voor in hun sappen zijn duurzaam verbouwde groenten en fruit. Ook is de zuiverheid van hun ingrediënten, gecombineerd met de laatste High Pressure Process en Cold Pressed technieken, hetgene wat hun sappen zo uniek maakt.
Deze technieken zorgen ervoor dat er meer voedingswaarden, mineralen en vitamines uit groenten en fruit gehaald kan worden. En dat de houdbaarheid van deze sappen langer is. De sappen zijn maar liefst 21 dagen houdbaar in de koelkast en 90 dagen in de vriezer!
Dr Detoxbox sappen

De sappen

De sappen kunnen dan misschien wel heel erg gezond zijn, maar zijn ze ook lekker? Hieronder vertel ik jullie over de ingrediënten die in de sappen zitten en wat ik van de smaak vind.
Voordat je aan de detox begint is het van groot belang dat je drie dagen van tevoren licht verteerbaar voedstel eet. Ik ben hier veel te gemakkelijk mee omgegaan, want ik heb dit maar één dag gedaan. En geloof me, dat was niet zo’n goed idee. Dit heeft er namelijk voor gezorgd dat ik ontzettend ziek werd met als gevolg dat ik de detox niet volledig af heb kunnen maken. Na de detox is het verstandig om ook nog drie dagen rustig aan te beginnen met eten.
De detoxboxen bevatten seizoensgebonden producten, dus het verschilt per seizoen welke sappen je in je pakket krijgt. Dit zijn de sappen die in mijn box zaten:
Nummer 1: Kurkuma shot
Om 08.00 begon ik mijn dag met een samenstelling van kurkuma, zwarte peper, ananassap en citroensap. Het hoofdingrediënt Kurkuma helpt bij het reinigen van het bloed, stimuleert de aanmaak van collageen en houdt je huid soepel. Daarnaast heeft Kurkuma een zeer positieve werking op het verteren van vetten in je lichaam. Het overige ingrediënt zoals zwarte peper geeft een extra energieboost.
 
Ik vond het eerlijk gezegd niet heel lekker om mijn dag te beginnen met een sapje dat zo heftig van smaak was, maar ik was wel meteen wakker, haha!
 
Nummer 2: Komkommer, appel, spinazie
Een half uur later om 08.30u nam ik deze sap die rijk is aan vezels en weinig calorieën bevat. Deze sap zorgt ervoor dat je het eerste deel van de ochtend prima doorkomt. En omdat het vorige sapje pas een halfuur geleden is opgedronken, heb je nog geen honger. Er zit een klein beetje gembersap in wat vitamine C bevat. Vitamine C is een krachtige antioxidant, die zorgt voor een goede weerstand en gezonde tanden, botten, huid en bloedvaten. Ook bevordert het een goede spijsvertering. Verder is dit sapje een goede vochtafdrijver door de komkommer en limoensap.
De smaak van komkommer vond ik erg aanwezig en dat zorgde ervoor dat ik deze sap niet heel lekker vond, maar hij was ook niet vies. Dat is een kwestie van smaak, denk ik.
 
Nummer 3: Mango, wortel, appel
Een uurtje later om 09.30 was het tijd voor het volgende sapje van de dag. Door de samenstelling van zowel wortel, mango, pastinaak en watermeloen bevat deze sap een hoge dosis (bèta)caroteen. Dat wordt in het lichaam omgezet in Vitamine A.
De zoete smaak van mango had ik op dat moment echt behoefte aan. De textuur van deze sap was ook dikker dan die van de vorige. Dat vond ik op dat moment erg lekker en ik had daar ook behoefte aan.
 
Nummer 4: Gember shot
Om 11.30 was het tijd voor een gember-shot. Dat deze shot voor een kick zorgt en ervoor zorgt dat je de middag met een boost begint, kan ik niet ontkennen. Gember zorgt ervoor dat je lichaam makkelijk vitamines opneemt. Het verhoogt je weerstand en reinigt je lichaam.
Ik houd persoonlijk absoluut niet van zo’n sterke gember smaak, daarom vond ik dit shotje erg vies.
 
Nummer 5: Appel, spinazie, bleekselderij
Tijdens het middageten om 12.00u, heb ik een weerstand verhogend sapje gedronken die rijk is aan aminozuren en extreem rijk is aan voedingsvezels. Aminozuren bevorderen het gelukshormoon serotonine en leveren essentiële stoffen voor een gezonde huid, gezond haar en gezonde nagels. De calorieën in dit sapje zijn iets verhoogd om het hongergevoel te beperken.
Rond dit tijdstip had ik nog niet bepaald honger, dus dat was voor mij niet nodig. Wel kreeg ik steeds meer de neiging om ergens op te kauwen.
 
Nummer 6: Sinaasappel, wortel, gember
Jeej! Sinaasappel! I’ve waited for you my friend…!! Om 13.00u kon ik eindelijk genieten van dit heerlijke sapje! Deze vitamine C booster is speciaal ontwikkeld om een middagdip te ontwijken. Door de combinatie van sinaasappel, wortel, appel en gember, zorgt dit sapje voor een energiekick. Dit komt door een hoog gehalte van natuurlijke suikers. Zo wordt tijdens de detox cleanse op een natuurlijke manier je energielevel omhoog gebracht.
Dit sapje vond ik erg lekker!
 
Nummer 7: Granaatappel shot
Om 17.00u zou ik pas het volgende sapje mogen nemen en het was maar een shotje van 60 ml. Dit vond ik echt te lang duren en een te kleine hoeveelheid. Wel is het een krachtig shotje met guarana wat cafeïne bevat, om je energielevel hoog te houden. Het levert extra zuurstof aan je spieren en heeft een helende werking op de lichte spierpijn, die tijdens het detoxen kan optreden als ontgiftingsverschijnsel.
Ik heb dit shotje een andere keer gedronken (los van de detox) en ik vond hem erg lekker!
 
Nummer 8: Kokosnoot water
Vanaf 18.00u kan je de avond beginnen met dit pure kokosnootwatersapje. Kokosnootwater bevat nuttige stoffen zoals: magnesium, fosfor, ijzer, koper, kalium en vitamine B en C. Daar heb je voldoende van nodig om je lichaam, organen, hersenen en zenuwstelsel goed te laten werken (kom ik dus duidelijk te kort, lol). Daarnaast hydrateert kokoswater vijf keer meer dan water. Kokoswater hydrateert je lichaam niet alleen, het zorgt er ook voor dat je gifstoffen makkelijker kunt afvoeren. Dat deze sap een grote positieve werking heeft, is wel duidelijk.
 
Ook dit sapje heb ik later gedronken (los van de detox) en de smaak vond ik een beetje chemisch. Ik houd ontzettend van kokos, maar niet om te drinken.
 
Nummer 9: wortel, bieten, granaatappel
Het laatste sapje van de dag mag om 19.00u gedronken worden. Deze zoete, rode sap bevat antioxidanten die belangrijk zijn voor je immuunsysteem en in staat zijn vrije radicalen tegen te gaan. Vrije radicalen kunnen op lange termijn ziektes veroorzaken. Voor de perfecte afsluiter van de detox cleanse hebben ze peren- en limoensap aan dit sapje toegevoegd, om je spijsvertering een extra stimulans te geven.
De sap is erg lekker, maar de bietensmaak is wel overheersend.

Conclusie

Natuurlijk heeft het meegespeeld dat ik niet volgens de regels aan deze detoxkuur ben begonnen, maar toch denk ik dat een detox niet voor mij is weggelegd. Dit is niet iets wat je even snel doet en het vergt veel voorbereiding en doorzettingsvermogen. Ik heb het absoluut onderschat, want ik vond het heel erg zwaar om te doen en kon het dus ook niet volhouden.
Interesse in een detox van Dr. Detoxbox?
Bestel voor 15.00u, dan heb je de box de volgende dag nog in huis. Ook bezorgen ze gratis door heel Nederland!
Klik hier om de verschillende soorten boxen van Dr. Detoxbox te bestellen.
Succes met detoxen en geloof me wanneer ik zeg: Bereid je goed voor!
Kusjes,
Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *