valentijnsdag
instagram

Een ode aan de insta-boyfriend

Het leven gaat niet over rozen, wanneer je een echte insta-boyfriend bent. Het accepteren van een schreeuwende vriendin aan je zijde, die continu haar instagramfeed wil upgraden met de nieuwste #instapics en daardoor jou tot waanzin drijft, moet tegenwoordig vermeldt staan in een huwelijkscontract anno 2020. Gezellig samen hand in hand door de stad lopen? No way! Alle plekjes die #instaproof zijn moeten worden vastgelegd met een duckface selfie. Ook is geen dier, bezienswaardigheid of koffietentje meer veilig, wanneer jouw vriendin behoefte heeft aan nieuwe content. Kortom, je hebt een heel zwaar leven. Ja, maar echt, heel zwaar! Moeilijk moeilijk moeilijk.

In deze blog geef ik een ode aan de insta-boyfriend. Ja, het is een zwaar bestaan. But it’s for a better cause! En dat zal ik jou vertellen! Ook krijg je meteen tips van mijn persoonlijke doorgewinterde insta-boyfriend over hoe je dit gezeur overleefd en je vriendin toch het gene kan geven wat ze het liefste wil op Valentijnsdag, namelijk: een fotoshoot in de Starbucks met jou als fotograaf. Let’s go!

(Lees deze blog met een knipoog)


‘Waarom gaan vrouwen zo hard op foto’s van zichzelf, maar moeten wij wel dagelijks bevestigen dat ze knap zijn?’.

Foto’s van jezelf laten maken heeft niks te maken met of je jezelf knap vind of niet. Het heeft puur te maken met het creëren van een passend beeld over jouw bedrijf. Wanneer jij dus een echte girlboss bent, is het belangrijk dat jij het gezicht achter je bedrijf laat zien. Mensen doen zaken met JOU als persoon. Natuurlijk kunnen we weleens denken: ‘yes! Ik sta echt mooi op die foto!’ of ‘Wow ben ik dat!?’ (en nee dat is dan 9 van de 10 keer niet omdat de insta-boyfriend de desbetreffende foto heeft gemaakt). Dit betekent echter niet dat we het niet fijn vinden om een compliment te ontvangen over ons uiterlijk. Ook al hebben we honderden foto’s van onszelf, dit staat niet gelijk aan de bevestiging die we van jou krijgen, wanneer je vertelt dat we er goed uitzien.


‘Één foto is toch gewoon goed?’

Schattig, maar nee. Frustrerend voor jou, dat zeker. Maar wanneer je maar één foto maakt heb je de kans dat die net bewogen is, er net een vliegje voor de camera komt viben, het licht niet goed valt, ons haar niet goed zit of in de meeste gevallen: jij je vinger voor de lens houdt.

Exhibit A

‘Hoezo is dit een instagramwaardige plek voor een foto?’

Een hele logische gedachte! Als onderneemsters hebben wij een bepaald beeld bij ons bedrijf en dit willen we graag aan anderen kunnen tonen. Wanneer wij dus een plek vinden die de look & feeling van ons bedrijf perfect weergeeft, dan willen we daar een foto van. Dit past namelijk helemaal bij onze stijl en op die manier krijgen onze potentiële klanten een bepaald gevoel bij ons bedrijf. Ieder bedrijf is uniek, dus wanneer wij die unieke plek vinden, dan willen we daar dé perfecte instagramfoto van hebben.


‘Oke, hoe zorg ik er dan voor dat ik mooie foto’s maak van mijn vriendin?’

Het is echt niet moeilijk hoor. We verwachten niet dat jij met een spiegelreflex camera de hele dag achter ons aan komt lopen hoor (al is dat misschien wel dé natte droom voor vele vrouwen). Het belangrijkste is gewoon dat je de foto vanuit een fatsoenlijke hoek maakt en je niet inzoomt op ons gezicht. Het gene wat ik vaak doe is dat ik voor mijn vriend alvast een preview foto maak van hoe hij zo dadelijk de camera moet vasthouden, wanneer ik er voor ga staan. Dan hoeft hij alleen maar mijn positie over te nemen, de foto te bekijken die ik daarvoor heb gemaakt en dit na te doen. Voilà! Heb je hier nou écht geen zin in en lukt het je maar niet na 10 keer proberen? Dan maak je je vriendin ook heel blij met een fotoshoot als cadeau voor Valentijnsdag! Zodat onderstaande voorbeeld wél juist wordt uitgevoerd.


‘Hoi ik ben Tara, ik hou van planten en ik vind het fantastisch om een foto te hebben waarin ik omringd ben met groene blaadjes’. Disclaimer: niet op deze manier!

Foto gemaakt door mijn eigen insta-boyfriend

… Maar op deze manier:

Foto gemaakt door Eva Bours fotografie

Ja, foto’s maken is een vak apart en je hebt helaas niet altijd een fotograaf bij de hand. Dus voor de momenten dat je tóch samen bent en je vriendin van je verlangt dat je haar op een fatsoenlijke manier vastlegt, heeft mijn vriend een aantal tips voor jou, de insta-boyfriend, om te voorkomen dat je het land uitvlucht, aan vreemde gaat vragen of ze je KO willen slaan, of de neiging krijgt om jezelf op te sluiten in een isoleercel:

De expert (Rens) aan het woord:

‘Accepteer dat je deze strijd niet gaat winnen. Jouw vriendin zal net zo lang blijven zeuren totdat ze haar zin krijgt. Of dit eindigt in een ruzie óf jij vermant jezelf en maakt 100 foto’s van haar. Dan is je vriendin ook weer tevreden en heb je de kans dat je die avond niet op de bank hoeft te slapen’.

‘Zet er iets tegenover. Jij maakt foto’s van haar als zij die avond naar de friettent gaat, je auto wast of stopt met zeuren wanneer je ongegeneerd een boer of scheet laat’.

‘Geef het gewoon op. Waarom probeer je het uberhaupt? Het leven is zinloos’.

‘Speel open kaart en reflecteer naar jezelf. Waarom vindt je dit zo verschrikkelijk? Wat houdt je tegen? Kun je uitleggen waarom je dit zo vervelend vindt? Praat erover!’

Nee oke die laatste was ikzelf. Dat zou Rens nooit zeggen.

Nou, ik zou zeggen. Happy Valentinesday en veel succes met deze tips! En onthoud: jullie houden van elkaar. En wanneer je van elkaar houdt dan accepteer je elkaars behoeftes! Dus je accepteert dat je vriendin heel graag foto’s wil, maar jouw vriendin accepteert het ook, wanneer jij dit écht niet wilt doen (je bent dan wel een watje overigens).

Liefs,

Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *