Social media

Foto’s bewerken via Snapseed

Voordat je je foto’s op instagram zet gaat er meestal nog een heel proces aan vooraf. Althans, bij mij. Ik bewerk mijn foto’s met gemiddeld 3 programma’s voordat ik ze op instagram zet. Een van die programma’s is snapseed.

Mindere kwaliteit maar toch goed resultaat

Snapseed is een goed alternatief voor mensen die niet goed zijn in het bewerken van foto’s via lightroom of photoshop. Onderaan deze pagina zien jullie de voor en na foto van het bewerken via snapseed. De foto zelf is van mindere kwaliteit en is niet goed scherpgesteld. Toch heb ik er voor gekozen om deze te delen op social media om jullie te kunnen laten zien wat voor gaaf programma het is! Als een foto ter plekke al goed is gemaakt hoeft er maar weinig aan bewerkt te worden. Helaas heb ik niet iedere dag een fotograaf tot mijn beschikking en moet ik af en toe roeien met de riemen die ik heb. Het alternatief is dan om zelf mijn foto’s te maken via een statief of mijn moeder lief aan te kijken.

Aan de slag

Nu dat jullie allemaal natuurlijk snapseed hebben gedownload uit enthousiasme (ahum), is het tijd om de app even met jullie door te nemen.

  • Wanneer ik de foto heb geselecteerd die ik wil bewerken klik ik op ‘tools’ en daarna linksboven op ‘afstellen’. Als de foto overbelicht is kun je dit makkelijk aanpassen via deze functie. Verder zorgt deze functie ervoor om de basis te bepalen.
  • Als tweede klik ik op ‘details’. De structuur pas ik gemiddeld aan op +30 en het scherpstellen tussen de 10 en de 20.
  • Vervolgens klik ik op ‘HDR-emulatie’. Je krijgt dan al meteen een hele andere foto. Je kunt zelf bepalen in hoe verre je deze filter gebruikt. Meestal kies ik ‘mensen’ en ‘sterk’.
  • Daarna klik ik op ‘korrelige film’. Nu krijg je onderaan het menu allemaal verschillende filters die je kunt selecteren. A, B, L, of X. Ik heb geen bepaalde voorkeur, want ik ga altijd alle filters af totdat ik er een vind die bij de foto past. De ‘korrel’ zet ik altijd op 0.
  • Na deze stappen ga ik de kleine details in de foto aanpassen. Met het penseel verzadig ik vaak de stukken in de foto die ik eruit wil laten springen. En met de temperatuur pas ik mijn huid aan.
  • De functie ‘tooncontrast’ is my all time favorite. Hier verander ik bijna niks aan.
  • Sinds kort gebruik ik de functie ‘portret’ steeds vaker. Met deze functie kun je het licht op je gezicht bepalen en je ogen helder maken. Pas hier wel mee op, want het kan snel nep overkomen.

Snapseed heeft nog zoveel meer functies, maar dit zijn naar mijn idee de functies die je foto’s echt een optater kunnen geven. Hopelijk hebben jullie veel aan deze post gehad en ik kan niet wachten om jullie foto’s te zien op instagram! See you on the internet! 

Kusjes,

Tara

Foto ter nagedachtenis van Poetchie 

Voor snapseed                                                                                                                     Na snapseed

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *