instagram

Inspiratieloos? 10 tips voor Instagram posts!

Ken je dat? Last hebben van een writers block? Of in mijn geval, insta block. (is dat een ding?) In een klein dorpje wonen (Shut up Tara, Grave heeft stadsrechten!) heeft veel voordelen, maar ook nadelen. Een van die nadelen is dat het lastig is om content te maken voor mijn instagram pagina. Om gave dingen op de foto te krijgen, ga ik dan weleens naar de stad. Want laten we eerlijk zijn, iedereen is het op een gegeven moment beu om steeds de zelfde muur als achtergrond op je foto’s te hebben. Ik denk dat dit voor de groeiende influencers op Instagram heel erg herkenbaar is. En toch zit je woonruimte boordevol creatieve tools om je instagram pagina een boost te geven. En ik kan het weten, omdat ik een huismus/ dorps-boerin ben (ik weet niet of dat laatste perse een woord is). De stad is heel leuk, maar voor (gesponsorde) product foto’s is je woonruimte een prima plek. Het is goed om streng naar je foto’s te blijven kijken en bij jezelf te bedenken of ze Instagram worthy zijn, maar spontane en realistische foto’s zijn ook leuk om te posten. Dus ben niet bang om een keer het perfectionisme los te laten (note to self).

Anyway, deze tips zijn er om je Instagram pagina toch creatief & actief te houden, wanneer je je even inspiratieloos voelt.

1. Flatlays

Maak een foto van de spullen die jou persoonlijkheid representeren. Houdt je van gitaar spelen? Ben je net zoals mij, een old school persoon wat nog alles in haar agenda opschrijft? Welke sieraad doe je nooit af? Drink je liever koffie of thee? Wat is je lievelingskleur? Kies een aantal spullen waarmee je een leuke flatlay kan maken en zet in de omschrijving waarom je deze spullen hebt gekozen, of waarom je niet zonder kan.

2. Huidige interesse

Wat houdt jou de laatste tijd bezig? Ben je actief bezig met sporten of ben je aan een nieuw boek begonnen? Vertel je volgers erover en plaats een leuke foto terwijl je met deze activiteit bezig bent.

3. Favoriete plek

Plaats een foto waar jij je bevindt op je lievelingsplek. Of dit nou op de bank is of in je favoriete restaurant, het strand of de wc (dat laatste zou ik twee keer over nadenken). Misschien heb je zelfs nog wel een leuke foto ervan in je camera rol. Wees creatief en houdt het simpel! Je hoeft geen grote fotoshoot te houden voor de perfecte foto. Een sfeerimpressie is net zo mooi. Vertel je volgers over je favoriete plek en waarom jij je daar zo goed voelt. Een bijgaand voordeel is dat je de plek ook nog eens promoot. Leuk voor het restaurant of café, mocht dat het geval zijn.

4. Behind the scenes

Heb je je ooit afgevraagd hoe iemand eruit ziet wanneer diegene bezig is met het creëren van content? Plaats een behind the scenes foto van je laatste fotoshoot of vraag iemand om een foto van jou te maken terwijl je de perfecte hoek vindt voor een productfoto. Dit geeft een informele en spontane indruk aan je volgers.

5. Dankbaarheid

Waar ben jij dankbaar voor? Denk aan de kleine dingen in het leven. De bloemen die bloeien? Je schattige huisdier? Een bepaalde lippenstift? Besluit voor jezelf om vandaag stil te staan bij de dingen waar jij gelukkig van wordt en dankbaar voor bent en maak hier een lijstje van. Dit is een goede mindful oefening en tegelijkertijd een prima manier om nieuwe ideeën op te doen voor je Instagram pagina. Plaats dan een foto van het gene waar jij dankbaar voor bent en vertel je volgers erover.

6. Verborgen talent

Heb jij een verborgen talent waar je volgers nog niks vanaf weten? Misschien is het wel zo verborgen dat je er even goed over na moet denken. Maar iedereen heeft wel iets wat diegene graag doet, maar niet vaak genoeg de tijd voor kan vinden. Houdt je van zingen? Ben je goed in tekenen? Kweek je zelf je groente & fruit? Ben je heel goed in skateboarden? Of ben je echt mega super goed in het strijken van kleren? Nou, kom maar op met die verborgen talenten! Wie weet deelt een van je volgers wel dat zelfde talent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *