kusmi tea thee met mok
groene producten,  Lifestyle,  Thee musthaves

Kusmi tea Paris

Afgelopen week was mijn moeder in Parijs en daar kwam ze het leuke winkeltje: Kusmi Tea tegen. Aangezien mijn moeder een grote steun is in het voeden van mijn theeverslaving, was dit winkeltje perfect! Mijn zus en ik hebben beide heerlijke thee gekregen, en de aandacht van mijn zus (in het dagelijks leven een journalist – in het weekend een kattenvrouwtje) ging vooral naar de schattige theekopjes met katjes erop. Natuurlijk kon ik weer niet wachten om deze thee uit te proberen en zelfs de temperatuur van 30 graden heeft mij er niet van weerhouden om te genieten van deze hoge kwaliteit thee melanges.

Another Tea Heaven

Kusmi Tea is ontstaan door een Russische familie welke in 1907 hun eerste theezaak in Parijs opende. Daarvoor was hun thee al een groot succes in Rusland en later in Londen. Inmiddels zijn er 85 Kusmi tea winkels in 35 landen met 100 verschillende theesmaken. Natuurlijk heb ik niet alle 100 smaakjes uit kunnen proberen (I wish…) maar de smaakjes die ik heb uitgeprobeerd, waren overheerlijk! Door de overvloed van keuze is het moeilijk om de juiste thee te vinden die bij jou past. Wanneer je deze Tea Heaven bezoekt zijn er gelukkig genoeg experts die zijn gespecialiseerd in de Kusmi Tea theeën en die jou ter plekke kunnen helpen met het uitkiezen van jou lievelingsthee.

kusmi tea parijs

English breakfast is overrated

Zoals jullie weten ben ik echt een persoon die kijkt naar de verpakkingen van producten. Leuke verpakkingen: Check! Ook heeft Kusmi Tea hele grappige Russische namen op hun thee verpakkingen staan, zoals: Prins Vladimir de Grote, de stichter van de Heilige Rusland of Russian Morning N°24.

English breakfast is overrated at this place! 

Mijn persoonlijke favoriet is Kusmi Tea: Be cool. Ook wel een naam die bij mij past. Right? Be cool is een mix van planten met zoethout, pepermunt en appel. Zoethout thee is overigens mijn all time favorite thee, dus natuurlijk vond ik deze smaak het lekkerste!

rij met thee melanges kusmi tea

Who run the world: GIRLS!

Buiten de heerlijke theeën, is Kusmi Tea ook erg betrokken met hun klanten. Aangezien vrouwen de meerderheid van de klantenkring van Kusmi Tea zijn, ondersteunt Kusmi Tea vele bedrijven die zich inzetten voor de welzijn van vrouwen. Zoals, Pink October en Women’s forum.

Kusmi Tea en de bescherming van de tijgers. 

Ook zet Kusmi Tea zich in voor de bescherming van de biodiversiteit en duurzame ontwikkelingen. Dit doen ze door middel van een partnerschap met het Wereld natuur fonds. De tijger is een iconisch dier in de theeproductie gebieden, en dreigt uit te sterven. Ter bestrijding van de verdwijning is Kusmi Tea een trotst sponsor van het Wereld Natuur Fonds.

Het enige nadeel aan Kusmi Tea: De prijs. Het is een luxe thee voor de echte theekenner dus een Metal Box kost rond de 20 euro. Natuurlijk is dit geen overpriced bedrag, maar ik snap dat er mensen zijn die dan liever een ander thee merk als voorkeur nemen.

Kusjes,

Tara

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *