dromenvanger
Lifestyle

Kwaad op mijn partner… Oeps, het was een droom.

Daar zit ik dan. Wachtend op mijn partner in de duisternis van de avond. Volgens mij is hij betrokken bij een of andere drugsdeal, hoe heeft het zo ver kunnen komen? Ik had nooit gedacht dat hij dat zou doen. Hoezo laat hij mij hier alleen achter? Hij houdt toch van me!? Ik kijk om me heen en kom tot de conclusie dat ik nog nooit in zo’n shady wijkje ben geweest. Alles is grauw en ik kan mijn ogen maar half open houden. Ik ben zo teleurgesteld in hem. Ik schrik omhoog wanneer ik ineens stemmen hoor. Zodra ik omkijk zie ik dat een groepje mannen intimiderend mijn kant opkijkt. Ze komen hierheen. De auto kan niet meer op slot. Paniek vult mijn zintuigen en voordat ik het weet wordt de auto gesloopt en zo ook mijn vertrouwen dat ik hier ooit nog levend weg zal komen. *Dramatische fade-out*

Ik ben boos op jou, want je deed stom in mijn droom.

Wanneer ik de volgende ochtend wakker word, herinner ik me nog vaag de droom van vannacht. Het duurt een poosje, voordat ik realiseer dat het maar een droom was. ‘Ik ben boos op jou, want je deed stom in mijn droom’ zeg ik tegen mijn vriend. ‘Oh, wat heb ik deze keer weer gedaan?’ Uit zijn reactie blijkt maar weer dat hij dit soort taferelen wel gewend is van mij. Net als dat ik regelmatig schreeuw, sla en huil in mijn dromen, waardoor hij mij vervolgens weer moet wakker maken en de wind van voren krijgt, omdat ik ‘zo lekker’ lag te slapen (ik heb nooit gezegd dat een relatie met mij hebben makkelijk was).

Mijn vriend is al vaker vreemdgegaan in mijn droom. Mijn beste vriendin heeft zelfs ooit mijn grootste geheim doorverteld in mijn droom. En zelfs mijn eigen moeder heeft me verraden in mijn droom. Je zou bijna denken dat ik een vete heb met deze mensen in real life, maar dat is niet zo (Rens, Daniek, mam, als jullie dit lezen: bevestig het even. Chill. Thanks!). Over het algemeen heb ik nooit problemen als het gaat over slapen. Leg me in een douchebak neer en ik weet mezelf nog heerlijk in te nestelen en in slaap te komen. Maar die dromen van mij, dat is toch een vak apart! Zouden meer vrouwen hier last van hebben?

Blijkbaar ben ik niet de enige en hebben wel degelijk meerdere vrouwen hier last van, blijkt uit een Brits onderzoek. Bijna de helft van de vrouwen wordt wel eens wakker met een boos gevoel richting hun partner. Niet dat de (vaak nog slapende) partner iets heeft misdaan, maar puur omdat ze gedroomd hebben dat hij is vreemdgegaan of iets anders heeft gedaan wat niet door de beugel kan.

Dromen, een verwerking van de hersenen

Natuurlijk blijf ik niet lang boos op mijn partner als ik dit soort dromen heb (hooguit vijf maanden), maar er zijn dus vrouwen die dit zien als een teken binnen hun relatie, of het niet zomaar los kunnen laten. Van de 2000 ondervraagden in dit onderzoek zegt ruim tweederde dat hij of zij wel eens de pest heeft aan iemand die in een nachtmerrie de boel loopt te verzieken.

Hoe het kan dat dit soort dromen in je dromenbubbel belanden, is niet concreet te zeggen. Een droom is een verwerking van de hersenen. Tijdens het dromen zijn hele andere hersengebieden actief dan normaal. We nemen geen informatie waar van de buitenwereld, maar juist van binnenuit. Wanneer je droomt over een gele stoel, heb je waarschijnlijk die dag een gele stoel gezien. Note to my hersenen: Ik wist niet dat daar een hele droom voor nodig was om dat beeld te verwerken!

Achja, een droom duurt hooguit 5 tot 45 minuten en we hebben ongeveer 5 tot 7 dromen per nacht. Wat moet je anders doen? Alleen slapen is ook zo saai!

 

Kusjes,

 

Tara

 

Bron: Libelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *