haat liefde verhouding instagram
instagram,  Mijn reis naar,  Mijn reis naar ondernemen

Mijn haat-liefdeverhouding met Instagram

Ik moet jullie eerlijk vertellen dat ik echt een haat-liefdesverhouding met Instagram heb. Sure, ik ben super actief op dit platform. Niet alleen omdat ik als blogger een groeiende fanbase wil creëren, maar ook omdat ik het gewoon reuze interessant vind. Ik ben nu ongeveer een jaar bezig de ins en outs van Instagram te ontdekken, zoals: welke manier kan je het beste je foto’s bewerken zodat mensen ze interessant vinden? Of hoe creëer je eigen unieke content? Wanneer ik eindelijk denk het door te hebben, verandert er weer zoveel in deze app dat ik uit frustratie maar mijn telefoon uit het raam gooi (oké, ik hou van overdrijven).

The key to success 

Instagram is gewoon best lastig. Het is niet meer zoals vroeger: een foto uploaden en klaar! Inmiddels is er zoveel aan dit platform veranderd dat van de 6800 volgers die ik heb, maar ongeveer 10% daadwerkelijk mijn foto in het overzicht ziet. Vroeger toen ik 600 volgers had, kreeg ik al rond de 140 likes en nu maar ongeveer dezelfde hoeveelheid.

Er zijn een aantal influencers op Instagram die geluk hebben gehad of net op een bepaalde tijd content hebben geplaatst die viral is gegaan. Of simpelweg zo hard werken dat hun kont eraf valt. Als ik naar een aantal Instagramaccounts kijk van deze influencers en puur op de inhoud zou moeten beoordelen, dan snap ik niet dat sommige van hen zoveel volgers hebben. Maar andere daarentegen hebben ontzettend mooie foto’s, zoals:

  • Queenofjetlags (haar foto’s zijn super mooi bewerkt!)
  • Sukiicat (een account over een avonturistische bengal cat, need I say more?)
  • Alexismaymcmullin (een redhead met een vrolijk pastelkleurig Instagramaccount)
  • Taramilktea (naamgenoot met 1,1 miljoen volgers, ik heb dus nog even te gaan…)

Dit is slechts een klein lijstje van mijn favo Instagram accounts.

Sommige foto’s gaan viral omdat het gewoon gigantisch gave foto’s zijn! Een aantal maanden terug zag ik deze foto op de ontdekkingspagina van Instagram en ik vond die zo gaaf:

thelightsofbeauty owl girl

Deze foto kreeg mijn like, maar ook die van 5053 andere mensen. Bizar! En dan zit ik te struggelen met een paar honderd likes op mijn foto’s. Ook heb ik de foto opgeslagen, wat schijnbaar een trick is om een groter bereik te krijgen. Hoe meer mensen jouw foto opslaan, hoe meer mensen de foto te zien krijgen.

Obsessive compulsive Instagram user 

Instagram is gewoon bizar! En ik voel me net een of andere obsessive compulsive Instagramgebruiker, maar deze dingen weet ik omdat ik the gram ook wel gewoon echt een heel leuk platform vind. Ik hou ervan om mijn foto’s te bewerken of om pagina’s te vinden waar ik kei hard op kan fangirl’en. In de loop van de jaren ben ik achter een aantal handige tips en tricks gekomen, om je Instagrampagina te laten groeien, maar voor een groot deel is het ook gewoon geluk hebben.

Wat is succesvol?

Sinds het ruime jaar dat ik actief bezig ben op Social media heb ik veel meiden om mij heen zien groeien, waarvan bij sommige de arrogantie de spuigaten uit is gelopen. Zoiets vind ik zo ontzettend jammer! Het haalt meteen de charmes van zo’n persoon af. Natuurlijk is het de droom van iedere social influencer om met je content door te breken, puur om dat stukje bevestiging te krijgen dat je harde werk niet voor niks is geweest. Maar het betekent niet dat jij als persoon ineens een succesvoller leven leidt en belangrijker bent.

Mijn tip is om jezelf niet te vergelijken met deze mensen en gewoon lekker jezelf te blijven, en te doen wat jij leuk vindt! Natuurlijk betrap ik mezelf er ook weleens op dat ik op sommige momenten mezelf alleen maar goed vind, wanneer ik mega stressvol goed werk probeer neer te zetten, in de hoop op succes. Maar wat is nou precies succesvol zijn? Ik denk dat het belangrijk is dat wij mensen onthouden dat je succesvol bent wanneer je liefde kan geven en nemen en niet wanneer je boven de 10k volgers op Instagram hebt.

Kusjes,

Tara

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *