groene producten,  Lifestyle

Mijn Urtekram douchemoment

Al een tijdje gebruik ik de producten van Urtekram. Urtekram is de grootste biologische groothandel in Scandinavië. Ze verkopen biologische artikelen in de categorieën verwerkt- en diepvriesvoedsel, gecertificeerde biologische verzorgingsproducten én producten die ontwikkeld zijn voor mensen met allergieën voor bijv. lactose, gluten en parfum. Aangezien ik geen foodblogger ben, (een gebakken ei laten koken is een van mijn vele talenten in de keuken) heb ik een aantal producten uit de lichaamsverzorging lijn van Urtekram uitgetest. Benieuwd naar deze producten? Lees dan snel verder!

Brown sugar body scrub bio

Ik was erg benieuwd naar de body scrub uit de brown sugar lijn van Urtekram. En deze body scrub is precies wat ik ervan had verwacht! Niet alleen ruikt de brown sugar lijn super lekker, het voelt ook heerlijk aan op je huid! Nu dat de dagen weer kouder worden (wat de bedoeling is in oktober, maar ondertussen is het nog steeds 20 graden) is het fijn om een body scrub te hebben die je droge huid niet nog droger maakt. Deze body scrub is best wel vettig en het brengt een laagje aan op je huid waardoor het na het douchen heerlijk zacht en gevoed voelt! In eerste instantie moest ik erg wennen aan deze body scrub, door de vettigheid. Maar inmiddels kan ik niet meer zonder!

De body scrub bevat rietsuiker, amandelolie, jojoba-olie, broccolizaadolie, lavendelolie, eucalyptusolie, en vitamine E. De combinatie van deze ingrediënten kunnen een ontstekingsremmende functie hebben, wat in mijn geval een goede zaak is aangezien mijn huid dat wel kan gebruiken. Alle ingrediënten worden verbouwd op biologische boerderijen.

Brown sugar shampoo bio

Nog een lichaamsverzorging product uit de brown sugar lijn is de brown sugar shampoo. Speciaal voor mensen met een droge hoofdhuid. Deze shampoo is zeep-, siliconen-, sulfaat-, en alcoholvrij, waardoor de shampoo een redelijk milde reiniging heeft. De suiker die heeft een kalmerende en anti-inflammatoire werking en brengt de hoofdhuid in balans. Daarom bevat de Bruine Suiker Shampoo van Urtekram veel gouden rietsuiker kristallen en aloë vera. Ik merk dat sinds ik deze shampoo gebruik, de jeuk op mijn hoofd minder is aangezien ik geen last meer heb van huidschilfers.

Morning haze shower gel bio

In combinatie met de body scrub en shampoo, gebruik ik de morning haze shower gel voortaan ook bij mijn douche routine. Dit product ondersteund de vochtbalans in je huid wat zorgt voor mindere droogheid. Inmiddels heb ik alleen nog maar last van droge humor (ha ha ha). De morning haze lijn van Urtekram, is de nieuwste verzorgingslijn. De morning haze lijn is geschikt voor alle huidtypes en bevat natuurlijke proteïnen uit zonnebloemen die de regenerering en revitalisatie van de huid ondersteunen. In combinatie met de brown sugar shampoo en body scrub is mijn badkamer na het douchen een heerlijke geurenexplosie!

Coconut hair oil

Hier was ik al zo lang naar opzoek! Ik ben zo blij met deze haarolie! Ik vind kokosnoot een heerlijke geur, vooral wanneer het is verwerkt in haar- of lichaamsverzorgingsproducten. Ik wist altijd al dat kokosolie goed was voor je haren en ik was zelfs zo gek om de verharde variant (ja ik heb het echt over de bakolie) af en toe in mijn haren te smeren. Gelukkig heb ik nu deze unieke haarolie daarvoor in de plaats. Deze haarolie is een mengsel van biologische amandel-, jojoba- en broccolizaadolie die samen met kokosolieproducten zorgen voor glans en voeding voor normaal tot droog haar als ook voor beschadigd haar.

Ik zou de producten van Urtekram zeker aanraden aan mensen die last hebben van allergieën of een droge, gevoelige of trekkerige huid en aan zij die opzoek zijn naar biologische en/ of veganistische producten. De Urtekram producten zijn te koop bij www.deonlinedrogist.nl en ook gewoon bij bol.com

 

Meer info over Urtekram? Bekijk hier de website in NL

Kusjes,

Tara

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *