konijnen met MySeasons Petsnacks
Dierenliefde,  Lifestyle

MySeasons: Pet snacks

Als het om lekkere snoepjes gaat, zijn mijn twee konijnen erg kieskeurig. Alles wat ongezond is, vinden ze lekker. En alles wat gezond is, eten ze niet. Ik vind het sowieso moeilijk om mijn konijnen een verantwoord tussendoortje te geven, want wat is nou echt verantwoord? Tegenwoordig neemt de hoeveelheid overgewicht bij huisdieren in Nederland toe. Veel mensen laten tijdens het snacken hun diertjes meegenieten. Ze staan er niet bij stil dat voor dieren een klein stukje van hun eigen snack geen klein stukje meer is als je kijkt naar de verhouding van het lichaam. Hoe laat je je dieren dan toch lekker meegenieten wanneer jij een overheerlijke muffin aan het eten bent? Ook gewoon een muffin geven…! Maar dan een die vol met groenten en fruit zit!
Verwen je huisdier vanaf nu tussen de maaltijden door met een gezonde snack voor extra energie, of gewoon voor de verwennerij! MySeasons introduceert Pet Snacks, een collectie gezonde snacks voor huisdieren. Van vegetarische hamburgers tot muffins vol groenten en van granencake tot koekjes met fruit. Dit alles is bereid met 100% natuurlijke, verse ingrediënten en zonder kunstmatige aroma’s, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. De natuurlijke en smakelijke Pet Snacks van MySeasons bevatten onder meer ruwe eiwitten voor een sterk en gezond dierenlichaam. Ze zijn bereid met verse ingrediënten zoals wortels, spinazie, broccoli, rode bietjes en kruiden. De recepturen zijn door bakkers op advies van dierenartsen ontwikkeld met als belangrijkste uitgangspunt de gezondheid van het dier.

Met de volgende lekkernijen van Pet Snacks, heb ik mijn konijntjes (Pip en Zelda) verwend:

De Carrot bun:

Deze broodjes lijken echt precies op kaiserbroodjes. Alleen zijn ze oranje en smaken ze blijkbaar naar wortel (dit heb ik zelf natuurlijk niet getest). De broodjes zijn ook verkrijgbaar in meergranen- en spinaziesmaak. Behalve konijnen, lusten honden, vogels en paarden ze ook!

Mijn konijntjes vinden deze broodjes heerlijk om hun tanden in te zetten en genieten er langdurig van. De broodjes zijn net zo groot als echte kaiserbroodjes, wat voor een konijn groot is. De broodjes bevatten per stuk ongeveer 340 kcal. Mijn konijnen eten de Carrot bun gelukkig niet meteen op, maar als jouw konijn een echte vreetzak is, dan is het misschien verstandig om de Carrot bun na een tijdje weg te leggen. Als je twee konijntjes hebt (wat het beste is voor je konijn, lees hier waarom) dan kun je de Carrot bun prima laten liggen, mits ze hierom gaan vechten. De carrot bun is Pip zijn favoriet!

De Cake:

Deze schattige cakejes zien er ontzettend smakelijk uit, ik zou ze bijna zelf proberen. Het bevat ingrediënten zoals: tarwebloem, pompoenzaadjes en koolzaadolie. Als topping zitten er cranberries en rozijnen op. Deze cake is geschikt voor honden, paarden, vogels en konijnen. De cake bevat 350-360 kcal per stuk. Dus hierbij ook weer verstandig om je konijnen de cake niet ineenkeer te geven.

De Cake is Zelda haar favoriet!

De Mixed muffin:

Oké, deze muffins lijken bizar veel op echte muffins! De mixed muffin bestaat uit drie verschillende muffins:

De groene muffin. Deze bevat: koolzaadolie, gedroogde bonen, gedroogde appels, tarwebloem en spinazie. De topping is van lijnzaad.

De rode muffin. Deze bevat: koolzaadolie, gedroogde bonen, gedroogde wortels, tarwebloem en rode biet. De topping is een mix van natuurlijke varianten, zoals paprika,  broccoli of sesamzaadjes.

De naturel muffin. Deze bevat: koolzaadolie, diverse soorten meel, tijm, dille en wortel. De topping is van pompoenzaadjes.

Ook deze muffins bevatten weer rond de 340 kcal per stuk en zijn geschikt voor vogels, paarden, honden en konijnen. Bovenstaand advies geld dus ook voor deze muffins!

De voorkeur van mijn konijnen, is de groene muffin!

De Red tunnel:

De rode tunnel is geschikt voor paarden, konijnen, hamsters en muizen, dus waarom niet ook voor Gerbils? De MySeasons Red Tunnel is rijk aan natuurlijk ruw eiwit en bevat ongeveer 350 kcal per stuk. Ik heb mijn gerbil (Pebbles) kennis laten maken met de rode tunnel, en ze vond het héél… interessant! In tegenstelling tot de tunnel op te eten, is ze het gaan versjouwen en heeft haar gerbilkooi inmiddels een hele nieuwe interieurstijl gekregen. Dusja, ook goed voor het vermaak van je dieren, een mooie bijkomstigheid!

De pet Snacks van MySeasons zijn onder andere verkrijgbaar bij Pets Place, Boerenbond en diverse tuincentra. Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.my-seasons.nl.

Kusjes,

Tara!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *