Radio DJ
Lifestyle

Ode aan Domien Verschuuren & zijn Achilles pees

Als muziekliefhebber, heb ik jullie nog maar weinig verteld over mijn liefde voor muziek. Maar eerlijk gezegd, wat valt er ook over te vertellen? Ik bedoel, wie houdt er niet van muziek? Heb je ooit iemand ontmoet die zei: ‘Bah, muziek dat vind ik nou zo lelijk, van die geluiden maken door instrumenten enzo, ik moet er niks van hebben!’. Nee precies, ik ook niet! Daarom moest ik vannochtend, toen ik in de auto zat richting de tandarts voor mijn halfjaarlijkse controle (die ik om het jaar doe), wel even een traantje wegpinken toen ik de 3FM studio afscheid hoorde nemen van Domien Verschuuren (en ook omdat ik gewoon een heel erg emotioneel persoon ben). Na ruim twaalf jaar vertrekt Domien als radio DJ bij 3FM, maar dat was niet het gene wat mij shockeerde die ochtend.

Achilles Heel

 
Na een emotionele uitbarsting van zijn ex-collega’s en een compilatie van 4 minuten was het dan echt tijd, Domien ging 3FM verlaten. Maar wat daarna kwam, shockeerde me nog meer. De muziek begon weer te draaien, want dat doen muziekzenders (hoor je dat MTV?). Door mijn dikke Sceicento-speakers klonk het nummer van ‘Toploader – Achilles Heel’ gepaard met Domien zijn laatste woorden.
 
Nu denk je waarschijnlijk: ‘Maar Tara, wat shockeerde jou dan zo erg?’ Oke, shockeren is misschien een groot woord, maar ik dacht dus letterlijk voor een paar seconden dat deze band een nummer had geschreven over een achillespees. ‘You are my Achilles heel.’ Jij bent mijn achillespees? Die pees boven je enkel? Really? Is dat een compliment?
 
Inmiddels snap ik natuurlijk dat ze ‘zwakke plek’ bedoelen, dúh. Maar het zette mij wel aan het denken. Dit nummer komt uit 1999. Tegenwoordig zijn er genoeg teksten van nummers die een beetje gek, cliché of grappig zijn naarmate je er langer over nadenkt. Ik ben dus even gaan rondsnuffelen in de top 40-lijst van deze week en deel graag mijn mening met jullie over de tekst van onderstaande nummers.
 
Matt Simons – We can do better
 
I know it hurt bad, your mom left your dad
When you were a little girl
 
Oke, please, give me a kotsemmer. Over cliché gesproken zeg! Net alsof dat die chick gaat zeggen: ‘Neuh, was opzich wel chill dat mijn ouders gingen scheiden.’
 
We can do better
Oh, we can do better
And nothing lasts forever
We can do better
 
Hij zegt niet hoe, máár ze gaan het beter doen. Echt waar! Let maar op! Want hij herhaalt het ongeveer 17 keer ofzo.
 
En niks blijft voor altijd. Dús jullie liefde ook niet.
 
I know you and I are different
We can do better
 
Oké, Matt. Geloof dat maar dan.
 
Dit is typisch zo’n liedje waar ik een hekel aan heb, maar mezelf er wel op betrap dat ik het mee zing in de auto, omdat het zo GODDAMN CATCHY is.
 
Jack $hirak feat. Ronnie Flex, Boef, Lil’ kleine – Miljonair
 
M’n pa zei hij weet dat het goed komt
Want hij weet dat zijn zoon uit de hood komt
 
Herkenbaar feitje.
 
Hey ouwe, ja hoe gaat het met je? M’n telefoon uit, ik laat ‘m lekker
 
Goed voorbeeld Lil’ kleine! Red de telefoonzombie’s voordat het te laat is!
 
Ik heb een bom in m’n zak, laat ‘m afgaan
Ik boss, ik swipe, ik gooi
Ja je weet het is je boy
 
Hoe boss, swipe en vervolgens gooi, je een bom dan?
 
Mama zei me: ‘ey boy je bent een ster’
 
Nog een herkenbaar feitje.
 
Oke, ik houd gewoon niet zo van Nederlandstalige rap, sorry.
 
Sheppard – coming home
 
I’ve been stuck in motion
Moving too fast
Tryna catch a moment but it slips through my hands
 
Momenten kan je toch helemaal niet vastpakken joh, gekkie.
 
Meet me in the valley where the kids collide into the morning
 
Oke dit is beangstigend en kindonvriendelijk.
 
Oh my god, my town is coming alive
 
Oh my god, inderdaad. Dat is best wel eng.
 
Dit nummer vind ik super leuk! Echt wel een 2018 zomerhitje!
 
 
 
Zo, dit was mijn flauwe blog. Tip: De volgende keer als je een blogpost van mij leest, neem dan voor de zekerheid wat zout mee. ba-dum-tss
 
Bye now!
 
Kusjes,
 
Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *