Lifestyle

Ode aan mijn furry friends

Deze blog liet even op zich wachten omdat mijn obsessie met mijn huisdieren in het verleden wel vaker mensen heeft afgeschrikt. Nee, oké, zo erg was het nou ook weer niet wanneer ik impulsief een gerbil had gekocht toen ik er over had gelezen tijdens mijn cursus dierenverzorging en mijn vriend met zijn hand een deel van zijn gezicht bedekte (de beruchte facepalm) toen hij erachter kwam dat het géén grapje was toen ik zei: ‘Ik wil een gerbil’. Maar in my defence, die beestjes zijn ook wel echt heel erg cool! Wist je dat ze luisteren naar hun eigen naam? En wanneer ze op je hand zitten ze kunnen ‘spinnen’ net als katten? Helaas reageert mijn gerbil niet op haar naam. Maar dat komt denk ik ook omdat ze een identiteit crisis heeft opgelopen omdat ik en mijn vriend haar wekelijks een andere naam geven. Ze heette eerst Pebbles en inmiddels zit ze in haar Gerrit-fase. Maargoed, meer over mijn gerbil later in dit artikel. Als allereerst wil ik jullie voorstellen aan mijn konijnen.

Pip 

Leeftijd: 1,5 jaar

Geslacht: rammelaar

Ras: dwerg konijn

Karakter: achterdochtig

Bijzonderheden: kan een driedubbele binky maken

Deze knappe jongeman heet Pip. Voor de mensen die mij volgen op Instagram zal dit niet de eerste keer zijn dat ze dit schattige gezichtje zien. Ook Pip is een impulsieve aankoop geweest in de tijd toen ik nog niet wist dat het beter was om 2 konijntjes bij elkaar te houden. Een huisgenoot heeft mij toentertijd overtuigd om nog een konijn erbij te halen *liet een foto zien van baby konijntjes. Tara was overtuigd.* En dat was Pip. Pip is één jaar gelukkig getrouwd geweest met zijn partner Poetchie, die helaas afgelopen april is overleden aan een gasbuik.

Het brak mijn hart om te zien dat Pip tegen het dode lichaampje van Poetchie aan ging liggen om afscheid van haar te nemen en haar voor de laatste keer markeerde met zijn geur. Pip is een echte gentleman. Het is heel belangrijk om konijnen in koppeltjes te houden, waarom kan je lezen in dit artikelMaar het neemt niet weg dat het voor mens en dier heel veel verdriet met zich meebrengt. Lees hier waarom het overlijden van een huisdier zo’n ingrijpende gebeurtenis was voor mij.

Pip is een prachtig konijntje om te zien. Ik geef mijn konijnen dagelijks de vrijheid om in de woonkamer rond te kunnen rennen en binkies (binky= een sprong in de lucht waarbij een konijn zijn/ haar hoofd en lichaam in tegengestelde richting schudt voordat hij/zij zich weer op de grond stort.) te kunnen maken. Pip maakt daar enthousiast gebruik van, al blijft hij wel altijd netjes op het tapijt. Ik heb geen idee waarom hij dit doet. Wellicht denkt hij dat de grond lava is.

Zelda

Leeftijd: bijna 6 maanden

Geslacht: Voedster

Ras: 3/4 dwerg konijn 1/4 haas

Karakter: Bezorgd

Bijzonderheden: Heeft het reactie vermogen van een koala

Maak kennis met mijn nieuwste aanwinst: Zelda. Voor konijnen is het het beste om na het overlijden van hun partner weer zo snel mogelijk gekoppeld te worden aan een nieuwe pluizenbol. En zo is Zelda in mijn leven gekomen. Pip en Zelda zijn een aantal dagen op date geweest en naar een poosje was het Facebook official. Ik gaf mijn vriend de eer om een naam te verzinnen voor deze kleine haas en uiteindelijk werd het Zelda (nadat ik Perkamentus en ChinkyWinky had afgekeurd). Inmiddels woont Zelda al 4 maanden bij ons en wanneer ik haar tijdens het speelkwartier niet in de gaten houdt loop ik de kans dat ze mijn planten opeet. Ze is een echte avonturier maar ze moet nog wel aan mij wennen. Wanneer ik de kooi ga verschonen is ze nog altijd een beetje bang en kruipt ze voorzichtig weg achter Pip.

Pebbles

a.k.a Gerrit, Jerry, Pablo

Leeftijd: Wil ze liever niet zeggen

Geslacht: Vrouwtje

Ras: Mongoolse Gerbil

Karakter: Ijverig

Bijzonderheden: Kan haar eten zo diep ingraven dat ze het kwijt raakt

Pebbles zorgt ervoor dat alle mensen die niet van kleine knaagdieren houden, van gedachten veranderen. Schaf een Gerbil aan en gooi je TV maar uit het raam, want het echte vermaak gaat nu beginnen. Dit kleine gedaante van 12  cm kort is een ninja en heeft haar roeping tot binnenhuis-architect gemist. Zodra ik ga slapen en de volgende dag weer op sta is haar kooi weer helemaal omgegooid en heeft het een nieuwe inrichting. Alles wat ze doet gaat met 500 km per uur en is super interessant om naar te kijken. En het beste van alles: Deze beestjes stinken niet, maken geen geluid, drinken maar één keer in de vijf dagen, en zijn van nature tam. Als ik je nu nog niet heb overtuigd om een gerbil aan te schaffen, dan weet ik het ook niet meer. Pebbles is de bloei van mijn leven, mijn rots in de branding (daarvoor moet wel een vergrootglas aangeschaft worden) en mijn prinses op het witte paard!

Ik heb trouwens ook nog 2 katten en 2 vissen. De katten wonen helaas niet bij mij (BOE! Anti-kraak huisregels!) en de 2 vissen… Tja, die houden niet zo van foto’s.

Maar wees gerust, ik zal jullie nog veel vaker vol spammen met mijn liefde voor diertjes. Dieren brengen blijdschap in ons leven en zorgen ervoor dat je altijd een maatje hebt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat ze hartziekten verminderen. Ze gaan eenzaamheid tegen en verlichten depressies. Genoeg redenen om een furry friend aan te schaffen!

Kusjes,

Tara

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *