groene producten,  Lifestyle

Ontspannen met Hannah showergel

Iedere keer vergeet ik weer hoe koud het nou eigenlijk écht kan worden in het najaar. Als je net zoals mij in een anti-kraak pand woont, waar het niet heel goed geïsoleerd is, wordt je daar weer snel aan herinnert. Gelukkig heb ik de luxe dat ik heerlijk lang kan douchen (totdat het warm water op is, sorry huisgenoten) en in de naderende wintermaanden maak ik daar maar al te graag gebruik van. De meeste mensen douchen in de koudere maanden langer dan normaal, wat betekent dat er meer vocht aan de huid wordt onttrokken. Het mag wel duidelijk zijn dat ik een van die mensen ben en daarom gebruik ik sinds kort Shower treatment van Hannah. Bij het gebruik van deze doucheolie blijft de beschermlaag van je huid intact, droogt deze niet uit en krijgt je huid alles om gezond, weerbaar en soepel te kunnen overwinteren.

Schuimende bron van allergische reacties en overgevoeligheid

Om je lichaamshuid schoon te houden is regelmatig douchen noodzakelijk. Wij willen ons ook schoon voelen, wanneer we uit de douche komen, toch? Vaak associëren mensen ‘schoon’ met het gebruiken van producten die een hoog schuim gehalte hebben. Veelvoudig douchen met schuimende producten kan de huid echter flink uitdrogen en daardoor kwetsbaar maken. Veel producten voor onder de douche bevatten een hoog gehalte aan schuimende ingrediënten zoals sodium laureth (of lauryl) sulfate of ammonium laureth sulfate.  Deze sterk uitdrogende chemicaliën worden volop toegevoegd aan onder meer reinigers, shampoos, douchegels en tandpasta’s. Maar deze ingrediënten doen de huid, het haar en de rest van het lichaam helaas in veel gevallen meer kwaad dan goed.

De meeste sulfaten zorgen dus voor een schuimend effect en ze hebben tevens een emulgerend effect. Dit laatste betekent dat ze ervoor zorgen dat water- en olie-achtige bestanddelen goed kunnen worden gemengd. Met name Sodium Lauryl Sulfate (SLS) is een omstreden sulfaat, om dit ingrediënt bij veel mensen allergische (huid)reacties kan veroorzaken en op langere termijn zelfs tot chronische overgevoeligheid kan leiden. Om een perfect schone en frisse huid te krijgen zijn deze ingrediënten echter allesbehalve nodig.

Een niet-uitdrogende douchesessie

De Shower Treatment van hannah® is een zogeheten hydrofiele olieformule, oftewel deze is mengbaar met water. Het is een rijke, intensief verzorgende en kalmerende doucheolie met een heerlijke frisse geur, die de huid optimaal verzorgt. Dankzij haar unieke schuimvrije samenstelling respecteert deze de natuurlijke beschermlaag van de huid en droogt deze niet uit. Deze milde doucheolie bevat o.a. sojaboonolie, dat de eigenschap heeft om het vocht te reguleren en de huid aangenaam glad en zacht te maken. Deze natuurlijke olie is rijk aan verzadigde vetzuren en is daarmee geschikt voor elke huid, zelfs voor de zeer droge en gevoelige huidtypes.

Wat ik er van vindt:

Wauw! Wat een geweldige doucheolie! De uitstraling van dit product is wit en strak (niet bepaald uitdagend), dus ik was heel benieuwd wat ik er van kon verwachten. Wederom heb ik geleerd dat de uitstraling van een product niets hoeft te zeggen, want de doucheolie zelf is waanzinnig goed. Ik ben hier zo blij mee! De geur is precies wat je verwacht van het woord fris en de olie voelt warm aan op je huid. Niets meer en niets minder. De Shower treatment van Hannah is gewoon precies wat je van een doucheolie mag en kan verwachten. Na het douchen voelde mijn huid niet droog aan. Voorheen deed het dat wel en dat was iets wat ik super vervelend vond. Gelukkig hoef ik daar vanaf nu geen last meer van te hebben!

Dé ideale uniseks scheerolie

De hydrofiele samenstelling op basis van sojaboonolie van de hannah Shower treatment is te gebruiken voor meer dan alleen om mee te douchen. De milde olie vormt tevens dé perfecte scheerolie voor zowel mannen als vrouwen. De unieke formule zorgt niet alleen voor een perfect gladde huid, maar laat deze na het scheren ook verzorgd, fluweelzacht en comfortabel aanvoelen zonder irritaties. De hannah Shower treatment kan zowel voor het scheren van het gezicht als het lichaam worden gebruikt.

Mild, voedend en kalmerend douchen = minder smeren en hydrateren

Een droge huid door gure weersomstandigheden is dorstig, vaak ook meer gevoelig en daardoor extra kwetsbaar voor externe invloeden. Tijdens de wintermaanden valt daar bijna niet tegenaan te smeren met hydraterende body lotions. De samenstelling van de hannah Shower treatment bevat tevens kalmerende goudsbloemolie, voedende lecithine, essentiële vetzuren uit kokos, verzachtende sheabutter en de antioxidant vitamines C en E. Daar waar nodig herstelt het gebruik van Shower Treatment de lipidenlaag van de huid. Het resultaat is een subtiele en fris geurende, grondig schone, fluweelzachte en tevens goed gehydrateerde lichaamshuid. Dit scheelt tijdens de koude maanden van het jaar een hoop extra smeren en hydrateren met bodylotions of oliën!

Ik ben heel tevreden over dit product en ik zal eerlijk zeggen dat mijn hoge verwachtingen van de Hannah huidcoaches ook wel is overtroffen. De Hannah producten zijn verkrijgbaar bij de erkende Hannah huidcoaches en via www.hannah.nl De Shower treatment kost €39,90- wat misschien in eerste instantie klinkt als een flinke investering, maar hiervoor krijg je een grote fles Shower treatment van 500 ml. Je kan er voor kiezen om telkens weer een zeep met een hoog schuim gehalte en chemicaliën te kopen voor maar een paar euro, maar uiteindelijk is de aanschaf van de Shower treatment voordeliger. En een goede voorbereiding is nodig, want winter is coming…

 

Kusjes, Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *