Mijn reis naar herstel,  Ondersteuning,  persoonlijk

Project Onbekend

Het afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest met het herstellen van een post traumatische stressstoornis & depressie. Tijdens mijn weg naar herstel kwam ik in aanmerking met Project Onbekend. Dit is een project voor en door jongeren om elkaar te helpen om van hun dromen werkelijkheid te maken.

Mijn ontmoeting met Project Onbekend

Project Onbekend is opgericht door Amy Meikle. Ik heb haar in de periode leren kennen dat ik nog niet veel durfde door mijn angststoornis. Tijdens mijn herstel periode heeft het lang geduurd voordat ik de hulp had gevonden die bij mij paste. Uiteindelijk ben ik mij beter gaan voelen, maar ik heb hiervoor veel offers moeten doen. Ik ben gestopt met school want door mijn angststoornis durfde ik mijn huis niet meer uit, veel dingen vielen weg zoals sociale contacten en activiteiten waar ik eerst mijn energie en geluk uit haalde, en ik wist niet meer hoe ik mijn leven moest oppakken. Naarmate ik mijn angststoornis onder controle kreeg durfde ik nog niet het gene te gaan doen wat ik wilde doen, want ik was bang wat mensen hiervan zouden vinden. Er werd gezegd dat ik beter safe kon spelen en mijn diploma moest gaan halen zodat ik in ieder geval iets in handen had. Ik viel in een zwart gat wat gepaard ging met een tweestrijd: ging ik doen wat ik wilde doen? Of ging ik doen wat andere wilde dat ik ging doen? 

Dankzij Amy weet ik nu dat ik niet de enige jongeren ben die in een zwart gat is gevallen na haar geestelijke herstel. Zij wil jongeren handvatten bieden om erachter te komen wat zij daadwerkelijk leuk vinden, om outside of the box te denken, en geen rekening te hoeven houden met wat wel of niet mogelijk zou kunnen zijn. Dankzij haar, heb ik voor de eerste optie gekozen.

Wat is Project Onbekend?

Project Onbekend is zich aan het ontwikkelen om uiteindelijk samen met jongeren een leer/ werkbedrijf te realiseren waarbij de jongeren geholpen en gestimuleerd worden om hun doelen en toekomstdromen te verwezenlijken. Zonder te kijken naar wat mogelijk is of wat de maatschappij van jou verwacht. Uit onderzoek is gebleken dat er meer dan 300 jongeren alleen al in het stadsdeel Dukenburg op de bank zitten en niet weten wat ze willen qua school, werk, of gewoon iets leuks (leeftijd 16 tot 23 jaar). Project Onbekend hoopt in eerste instantie deze jongeren te kunnen bereiken door middel van de jongeren die al in beeld zijn, zoals ik.

Mijn ervaring met Project Onbekend

Het leer/ werkbedrijf moet een plek zijn waar jongeren hun doelen en dromen durven te ontwikkelen. Voor de een is dat een eigen restaurant, voor de ander is het een eigen dansschool of een groot evenement te organiseren. Mijn interesses liggen heel erg op het gebied van social influencing en online marketing advies. Een paar weken geleden ben ik dus voor Project Onbekend gaan vloggen en heb ik een video gemaakt waarin een van de toekomstige locaties te zien is waar Project Onbekend de werkervaringsplekken mag gaan doen (deze video staat op mijn YouTube kanaal en een link naar de video staat onder deze post). Ik vind dit heel erg leuk om te doen. Ik vind het fijn om Amy te helpen, en om de jongeren te helpen. Omdat ik weet dat hun hetzelfde voor mij zullen doen. Ik heb die dag veel soortgelijke mensen ontmoet die net zoals mij in een zwart gat zijn gevallen, maar omhoog zijn gekrabbeld en nu het gene doen wat ze leuk vinden. Dankzij Project Onbekend, weet ik dat ik er niet alleen voor sta.

Kusjes,
Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *