Mijn moeder & ik
Lifestyle,  Modellenwerk,  persoonlijk

Samenwerken met je moeder. Horror of fun?

Je ziet het steeds vaker, moeder en dochter die samenwerken. Ik en mijn moeder zijn daar ook een voorbeeld van. We werken samen aan opdrachten, ik als model en zij als stylist. Ook delen we onze ervaringen in het runnen van een eigen bedrijf, en vragen we elkaar om advies. Maar hoe houdt je je moeder-dochter band in stand terwijl je elkaar kritisch advies geeft? Het kan heel goed gaan, maar het kan ook voor problemen zorgen.

Mijn moeder blijft toch wel van mij houden.

Omdat je elkaar zo goed kent is het makkelijker om over elkaars grenzen heen te gaan. Mijn dochter/mijn moeder blijft toch wel van mij houden. Wanneer je samenwerkt aan een opdracht is het belangrijk dat je professioneel blijft tegenover de klant en/of andere collega’s. het is daarom not done om tijdens een opdracht te gaan staan kibbelen om de kleinste dingen. Dingen waarmee je met andere collega’s niet zo snel over zou kibbelen, want je irriteert je er simpelweg minder snel aan omdat je dat persoon minder vaak ziet.

Vroeger toen ik jonger was en begon met model staan voor mijn moeders kleding (dan heb ik het over de leeftijd van ongeveer 14 jaar) kon ik soms schaamteloos roepen: ‘Mam, dat trek ik toch niet aan. Dat is kei lelijk.’ Natuurlijk snapt de klant dan ook wel dat je jong, puberend en haar dochter bent. Maar als ik nu terug denk aan die tijd voel ik me schuldig maar kan ik er enigszins ook wel om lachen. Des te ouder je wordt, des te meer je je ouder wilt beschermen. Het zakenleven is daar geen uitzondering van.

 

Niemand mag slecht praten over mama, behalve ik.

Ookal ben je kind, je wilt je ouder beschermen voor de hardheid van de zakenwereld. En toch ben jij dan degene die het meeste commentaar geeft. Lekker hypocriet, of niet dan? Ja, dat klopt. Maar ik denk dat iedereen dit soort situaties herkent met zijn/haar ouder. Wanneer ik ruzie heb met mijn moeder dan wil ik bevestiging van mijn vrienden dat ik gelijk heb. Maar zodra ze een slecht woord over haar zeggen, verdedig ik haar. Niemand mag slecht praten over mama, behalve ik.

Wat ik persoonlijk het moeilijkste vindt aan het samenwerken met mijn moeder is het verschil herkennen bij uitingen van irritaties. Vaak zijn uitingen van irritaties verbonden met iets anders dan dat wat op dat moment de aanleiding is. Wanneer ik mij irriteer aan iets tijdens een samenwerkingsopdracht moet ik mezelf de vraag stellen; Waar gaat het nou eigenlijk écht om? Wat ik mooi vindt aan de samenwerking met mijn moeder is dat het mij motiveert om het beste uit mezelf te halen. Ik wil haar helpen, want ik wil haar gelukkig zien. Want als het persoon waarvan je houdt gelukkig is, dan ben jij dat ook.

Kusjes,

Tara

Fotograaf: Edwin van Wijk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *