Lifestyle

Sinterklaas en de rechten van het kind vieren

Vandaag is het internationale dag van de rechten van het kind. Ben ik de enigste die de ironie van deze dag inziet? We gaan vandaag allemaal als een stel hypocrieten vertellen hoe belangrijk we het vinden dat kinderen in een veilige omgeving opgroeien, zichzelf mogen zijn en andere moeten accepteren zoals die gene is. Terwijl we midden in een kinderfeest ruzie aan het maken zijn, omdat we precies het tegenovergestelde doen. Chapeau mensheid, chapeau!

Een perfect leven voor een kind

De meeste inwoners van Nederlanders vinden Nederland een veilig land, naar mijn idee. We bieden bescherming tegen oorlogen en bieden gezondheidszorg, wanneer een kind ziek is. Jotum! Wat een prestatie! Ben ik dan heel raar als ik zeg dat ik dat niet genoeg vindt? Ik voel me zelf zonder twijfel nog veel te onverantwoordelijk om een kind op te voeden, maar eerlijk gezegd vind ik dat meerdere mensen dat zouden moeten denken. Een kind een perfect leven geven, gaat nooit lukken. Ouders scheiden en mensen sterven. Dè twee onderwerpen waar ouders hun kinderen het liefste voor willen beschermen. Maar that’s life. Kinderen komen daar wel weer overheen. Maar moeten we het kinderen dan extra moeilijk gaan maken met dingen die wij volwassenen creëren? Het overlijden van een persoon kan je vaak niks aan doen. En het scheiden van je partner ook niet. Maar ruzie gaan maken op een kinderfeest, dat heb je toch écht zelf in de hand.

Kinderen vinden Sinterklaas leuk, want ze krijgen cadeau’s

Kinderen vinden sinterklaas leuk, want ze krijgen cadeau’s. mensen kunnen er wel een heel politiek correcte reden voor geven of zeggen dat het met een bepaald geloof te maken heeft, maar daar ben ik het niet mee eens. Kinderen willen snoep en cadeau’s. Ik kan me nog goed herinneren dat ik nog een kleine Tara was en sinterklaas en zwarte piet weer in het land waren. Dit vond ik altijd super leuk, want ik kreeg speelgoed en super veel snoep. Dit was écht de enigste reden. Speelgoed krijgen = blij zijn = een goede sfeer = gezelligheid in huis = een veilig gevoel. De betekenis van die vrolijke liedjes boeide me niet. Die zong ik, want dan kreeg ik cadeau’s. Ik denk dat bijna 100% van alle kinderen ook zo denkt.

Laten we dan lekker met zijn allen op de intocht van sinterklaas rellen gaan schoppen en kinderen een onveilig gevoel geven, en een paar dagen later, stil staan bij het feit dat we het zo belangrijk vinden dat kinderen in een veilige omgeving opgroeien. En naderhand met zijn allen zo blij zijn dat we in Nederland wonen, want ‘oh, hier in Nederland, hier is het allemaal zo goed’.

In Afrika, dáár hebben de kinderen het pas zwaar!

Misschien is het hier wel té goed en vervelen we ons en hebben we daarom de neiging dat we alles moeten veranderen. Laten we trouwens ook allemaal geld doneren aan S.O.S kinderdorpen, want dáár hebben de kinderen het pas zwaar! Dat is wel te zien, wanneer reclames op televisie ons daar aan herinneren. Voel jij je ook schuldig, wanneer je SOS kinderdorpen geen geld doneert? Die organisatie heeft dat geld hard nodig hoor, want hoe kunnen ze anders een reclame betalen die rond primetime op tv wordt uitgezonden?

Ik snap deze reclames ook niet. What the fuck denken die kinderen wel niet, wanneer er ineens een dikke camera voor hun neus wordt gezet en een vreemde vrouw naast ze gaat zitten en in een bizarre taal iets gaat lopen vertellen. Denk je dat een kind zich op dat moment veilig voelt? Nee? Daar denken we niet aan. We denken alleen aan onszelf.

Kusjes,
Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *