Lifestyle

Skin Academy PURE review

Natuurlijke huidverzorgingsproducten worden tegenwoordig steeds populairder. Nieuw op de Nederlandse markt is het van oorsprong Engelse Skin Academy. De PURE-lijn voor alle huidtypes is zelfs geschikt voor de gevoelige huid. Deze lijn is volledig ontwikkeld zonder kunstmatige kleur- en geurstoffen, om de huid op een milde wijze optimaal te verzorgen en om huidirritaties te voorkomen.

Het gene wat ik nog het meest interessant vind aan deze producten is de prijs. Voor speciale huidverzorgingsproducten betaal je normaliter een aantal tientallen euro’s en dat is bij Skin Academy niet het geval. Skin Academy heeft als belangrijkste doelstelling om kwalitatief hoogwaardige gezichtsverzorgingsproducten te ontwikkelen voor een heel betaalbare prijs en dat is ze naar mijn zeggen gelukt.

Aloë Vera en Groene Thee als key ingrediënts

Omdat veel mensen gevoelig reageren op kleur- en geurstoffen in huidverzorgingsproducten, werd de heel pure en zuivere Skin Academy PURE-lijn ontwikkeld. De vijf producten uit deze lijn zijn 100% vrij van parfums en kleurstoffen. Deze zijn ontwikkeld met Aloë Vera en Groene thee-extracten als voornaamste ingrediënten. De stengels van de Aloe vera plant staan bekend als medicinale apotheek van ‘moeder natuur’. Groene thee is een krachtige antioxidant en helpt tegen de vroegtijdige huidveroudering.

De Skin Academy PURE-lijn bestaat uit de volgende producten:

SKINACADEMY PURE Cleansing Micellair Water

Een effectieve en vooral heel snelle manier van het zorgvuldig reinigen van het gezicht is die met behulp van een Micellair Water. De samenstelling van de Skin Academy micellair water is vrij van kleurstoffen en parfums. Deze bevat Panthenol, Aloë Vera en Groene Thee-extract. De formule kalmeert en verzacht de huid en is geschikt voor alle huidtypes. Ik reinig mijn huid altijd met behulp van micellair water en was dus erg benieuwd naar die van Skin Academy. Ik moet zeggen dat de micellair water van Skin Academy voor mij niet het gewenste effect had. Mijn make-up gaat er niet heel makkelijk vanaf. Ik zou de micellair water dus niet zo snel gebruiken voor het verwijderen van mijn make-up, maar eerder voor de reiniging van mijn huid ná het verwijderen van mijn make-up.

SKINACADEMY PURE Cleansing Facial Wash

Skin Academy PURE Cleansing Facial Wash is een milde, kleur- en geurstofvrije gezichtsreinigende gel voor het moeiteloos verwijderen van make-up en onzuiverheden. De toegevoegde Aloë Vera en Groene Thee kalmeren en verfrissen de huid. De samenstelling bevat tevens verzorgende werkstoffen zoals Panthenol, Glycerine en Keratine. In contact met water vormt deze gel zich tot een zacht schuim dat de huid perfect fris en schoon achterlaat. Dit is dé beste gezichtsreiniging gel die ik ooit heb gehad! Ik ben er zo blij mee! Ik gebruik deze gel tijdens het douchen en na het scrubben. Mijn huid voelt super zacht en ik merk dat mijn huid ook echt gereinigd is na het gebruiken. In tegenstelling tot het micellair water van Skin Academy, zorgt deze gel er voor dat mijn make-up heel makkelijk verwijdert wordt.

SKINACADEMY PURE Cleansing Facial Scrub

Door de huid 1 á 2 maal per week tot in de diepte te reinigen met Skin Academy PURE Cleansing Facial Scrub, worden dode huidcellen verwijderd en wordt de huid mooi glad, zacht en beter ontvankelijk voor de opname van overige PUREproducten. Aloë Vera en Groene Thee-extracten helpen bij het hydrateren en kalmeren van de huid. De toegevoegde Glycerine en Panthenol verzorgen de huid en helpen de uitdroging van de huid te voorkomen.  Ook dit product is 100% kleuren geurstofvrij. Ik gebruik de scrub altijd in combinatie met de gezichtsreinig gel van Skin Academy. Ik gebruik deze combinatie nu al een aantal weken 1 á 2 maal per week en ik merk dat ik minder last heb van een droge huid na het douchen en een vettige huid na het slapen.

SKINACADEMY PURE Daily Moisturiser SPF 15

Voor de dagelijkse verzorging en langdurige hydratatie van de huid is er de Skin Academy PURE Daily Moisturiser met SPF 15. Naast Aloë Vera en Groene Thee bevat deze kleur- en geurstofvrije dagcrème een mix van verzorgende en intensief voedende ingrediënten waaronder Glycerine. Panthenol en Sheabutter. Bisabolol en Kamille-extract kalmeren de huid, verminderen roodheid en verzachten huidirritaties. De UVA- en UVB filters met SPF 15 beschermen de huid tegen de schadelijke invloeden van de zon en helpen vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Ik vind de substantie van deze dagcrème niet zo fijn. Het voelt een beetje stug aan en is moeilijk om uit te smeren op mijn huid. Ik zou hierdoor sneller de crème laten staan. Toch vind ik de combinatie met de scrub en de gel heel fijn.

SKINACADEMY PURE Moisturising Eye Cream

Voor de tere en gevoelige huid rondom de ogen is er de kleur- en geurstofvrije Skin Academy PURE Moistursing Eye Cream. Deze milde, niet-vette oogcrème hydrateert en verzacht de oogcontouren op basis van Aloë Vera, Groene Thee, Vitamine E, Jojoba Olie en Bisabolol. De formule kalmeert de ooghuid, vermindert vochtophopingen rondom de ogen en zorgt voor een opvallend frisse en uitgeruste blik. Persoonlijk gebruik ik niet vaak een oogcrème, omdat ik geen last heb van droge ogen of kringen onder mijn ogen. Ik heb deze oogcrème dus ook alleen gebruikt voor een soort van verfrissing aan het einde van een werkdag. En hiervoor vind ik het super fijn om deze crème te gebruiken!

Alle producten van Skin Academy PURE zijn te koop bij Etos en je betaald er maar rond de 6 tot 7 euro voor!

Kusjes,

Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *