Lifestyle

Temptation Island VIPS: Fuck me I’m famous Review

Heel Nederland was de afgelopen weken in rep en roer want het nieuwe seizoen van Temptation Island lag op de loer, (hé dat rijmt) terwijl het afgelopen seizoen nog steeds bezig was. En deze keer niet zomaar een Temptation Island, maar een Temptation Island VIP editie. Welke bekende Nederlanders gingen hun relatie op de proef stellen? Vanaf eergisteren konden we eindelijk gaan genieten van het nieuwe seizoen van Temptation Island VIPS.

De VIP koppels

Temptation Island is denk ik voor vele van ons een guilty plessure… waaronder die van mij. Toen ik te horen kreeg dat er bekende Nederlanders mee gingen doen dit seizoen hoopte ik op koppels zoals koning Willem Alexander en zijn vrouw Maxima (dream on Tara) of Bibi Breijman en Waylon (tijdens hun zwangerschap, kicken toch!?) maar het mocht niet baten. Tot mijn teleurstelling kende ik maar 1/3 van deze koppels, namelijk Niels en Rosanna. En ook alleen maar omdat ze al ooit eerder mee hadden
gedaan aan Temptation Island. Ruud en Rowena had ik nog nooit van gehoord, aangezien ik nog nooit Utopia had gekeken (ik ken ook niemand in mijn directe omgeving die dat wel kijkt overigens). Het derde koppel, Donny Roelvink en zijn vriendin waarvan ik de naam alweer ben vergeten (ik weet alleen nog dat het een hele moeilijke naam was). Oh ja, en als vierde koppel hebben ze er nog even een onbekend stel erin gegooid, omdat waarschijnlijk de programma maker een zware OCD’er is en het niet kon handelen als er maar een drietal was dit jaar. Maar goed, dit zijn ze dan, de 4 koppels van temptation island VIPS! Veelbelovend? Niet echt.

Temptation Island meets Hollands next top model

Na de eerste 10 minuten voelde het programma als een slechte (nog slechter?) rip-off van Temptation Island. De verleidsters waren nog dommer, blonder en meer geplastificeerd dan voorgaande jaren. En waar kende ik Fabiola en Tessa toch van? Hebben die meiden niet ooit meegedaan aan Hollands Next top Model? Beide zijn ze niet zo ver gekomen in dat programma. Dus hebben ze denk ik maar een carrière switch gemaakt. Waarom genoegen nemen met een diamanten diadeem als je ook in het plasticafval een speelgoedkroontje kan vinden, met slierten bami eraan, en een stukje honden schijt?

De kennismaking van de verleiders & verleidsters

Mijn eerste indruk van Ruud en Rowena was best positief. Ik kende ze niet van Utopia, dus voor mij waren het twee hele nieuwe gezichten.
Ik dacht: Nice, twee gekke hippie figuren. Vet! Misschien dat hun het niveau een beetje omhoog gaan krikken (niet letterlijk dus). Maar eenmaal bij de kennismaking van de verleidsters en verleiders was mijn teleurstelling groot. Ruud begon meteen op te scheppen over zijn lul en gebruikte daar een raar metafoor voor waar kraaien bij kwamen kijken (laat de dieren met rust, Ruud!) en voor een vrouw van 34 vond ik dat Rowena nogal onvolwassen reageerde op de verleidsters. In deze scène moest ik vooral lachen om de reactie van Rosanna. Omdat ze al eerder
had meegedaan aan het programma (why tho?) wist ze waarschijnlijk al wat haar te wachten stond toen ze de verleidsters ging ontmoeten. Bij haar
opmerking over de billen van Kelly, ik citeer: “Ik ken nog wel een goede dokter voor je”. Dacht ik BURN BITCH BURN! En nee, ik had het niet over Rosanna haar huid, die kon namelijk wel een factor 30 gebruiken.

Buiten de vettige billen van Kelly om ging het er bij de kennismaking van de verleiders ook heftig aan toe. De eerste verleider, Thies, deed een stapje naar voren en vertelde Donny dat hij de knappe versie van hem was (hij vond zichzelf zelfs zo knap
dat hij voor de vrouwen een kussen had laten maken met zijn eigen hoofd erop). Nou jongeman, vergeet het maar. Bij deze, dat ben je niet en ik denk dat ik spreek voor 90% van de vrouwen in dit land dat ze het met mijn mening eens zijn. Even later cringde ik hem nogmaals hard op Thies toen hij en een van zijn mede verleiders stoer aan het vertellen waren over hun ervaringen met vrouwen op festivals. Waarom bel je niet
meer terug? Ik dacht dat we iets hadden? Ha ha ha, ja zo herkenbaar omg
 (ik vraag me af hoe vaak dit daadwerkelijk is gebeurd).

Alex, Alex, who the fuck is Alex!?

In het voorstukje van de afleveringen zagen we Alex voorbij komen. De verleider waar Rosanna vorig jaar mee is vreemdgegaan, wat Niels haar heeft vergeven. Ze zijn weer samen en toch besluiten ze weer mee te doen aan Temptation Island.
Ik denk dat de bekendheid begon weg te vagen. Ze hebben na hun eerste Temptation avontuur nog geprobeerd interessant te blijven via hun vlogs op hun eigen YouTube kanaal waarin ik leerde dat monotoon praten blijkbaar een taal is.
Naar mijn mening zijn Niels en Rosanna gewoon niet zo interessant en doen ze weer mee omdat hun laatste geld op is geraakt aan de bil operatie van Rosanna. Maar toch stiekem hoop ik, dat ze bij elkaar blijven. Ze hebben namelijk een kat en waar moet die dan gaan wonen? (oké grapje). Ik gun ze hun geluk. Met of zonder elkaar.

Tot slot vraag ik me af of Temptation Island VIPS dit jaar volgens een bepaald script te werk gaat en of er een andere casting director is aangenomen. De hele vibe in de eerste twee afleveringen is zoveel anders dan voorgaande jaren dat ik bijna niet kan geloven dat dit niet in scène is gezet. Hoe dan ook zal ik vol smart dit seizoen blijven kijken omdat ik super benieuwd ben naar de drama en gefascineerd
ben over het feit dat mensen zo zwak kunnen zijn wanneer ze oog in oog komen te staan met een piemel of dikke billen.

Kusjes,
Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *