Lifestyle

Waarom mannen leuker zijn dan vrouwen

Iedere vrouw die nu heeft geklikt denkt waarschijnlijk: ‘Wtf Tara, verrader!’. Het spijt me, maar het is internationale mannendag, dus give these man some credit! Ik vind het mannelijke geslacht super leuk! En nee, dan bedoel ik niet dat ik iedere man aantrekkelijk vindt, daddy-issues heb of een haha-kijk-mij-ik-ben-echt-een-tomboy* meid ben. Vrouwen en mannen kunnen namelijk gewoon VRIENDEN zijn. Wist je dat? Maar goed, om de voordelen van het mannelijke geslacht in the picture te zetten ben ik even goed gaan nadenken (dat bleek toch wel nodig te zijn) en research gaan doen en tot mijn verbazing vond ik de volgende punten:

*een tomboy is een meisje of vrouw die zich gedraagt volgens de geslachtsrol die aan mannen wordt toegeschreven. Kenmerkend voor zulk gedrag is het dragen van jongenskleding en interesse in (stereotype) mannelijke zaken zoals lichamelijke activiteiten, exacte wetenschappen en sport. bron: wikipedia
*een haha-kijk-mij-ik-ben-een-tomboy is een meisje of vrouw die zich wil gedragen volgens de geslachtsrol die aan mannen wordt toegeschreven. Kenmerkend voor zulk gedrag is op een irritante manier aandacht vragen bij mannen, alles wat mannen doen vies vinden in de praktijk maar in theorie super leuk, doen alsof ze dommer zijn dan dat ze werkelijk zijn, omdat ze denken dat mannen dat schattig vinden.

Punt 1: mannen hoeven niet leuk gevonden te worden 

Ten eerste: Mannen zijn leuker, omdat wanneer ik wilde opzoeken waarom mannen leuker zijn dan vrouwen je alleen maar artikelen krijgt over waarom vrouwen leuker zijn dan mannen. Vrouwen willen dus duidelijk leuker gevonden worden. Naar mijn idee boeit het een man niet zoveel wat er over hem wordt gezegd of gedacht. Hij hoeft niks te bewijzen, maar mocht hij dat toch willen: hier is je artikel.

Punt 2: mannen met katten zijn nóg leuker! 

Ten tweede: Wat ik wél op het internet kon vinden, was dat mannen met katten leuker zijn. Hier ben ik het overigens absoluut mee eens. De mannen die al een kat hebben die zijn waarschijnlijk de strijd tegen hun partner en/of dochter verloren (wat me brengt tot punt 3) en zijn opgedrongen om van een kat te houden. Mannen met katten kunnen op ten duur beter hun kwetsbaarheid tonen. In het begin van de nieuwe-kat-in-huis periode zullen ze nog doen alsof de kleine, verleidelijke fluffybal ze niks doet (mannen blijven stoer ten allen tijden), maar uiteindelijk zijn ook zij de gene die tegen hun kat gaan praten als een 4-jarige. Mannen met katten zijn romantischer, geduldiger en knuffeliger.

punt 3: mannen drammen hun zin niet door

Iets in de natuur heeft bepaald dat mannen minder snel hun zin doordrammen dan vrouwen. En waarom is dat nou zo? Het onderzoek wat ik hiernaar heb gedaan is absoluut niet betrouwbaar (betreft de reactie van mijn partner en mannenvrienden) en ook helemaal nietszeggend over de rest van de mannen. Toch geloof ik dat er een kern van waarheid in zit. Mannen willen niet vervelend zijn, dus gaan ze geen onnodige drama creëren. Ze accepteren hun lot en overwegen of hun ambitie over de situatie groot genoeg is, waarbij ze vaak concluderen dat dat niet zo is. Ook weten ze dat doordrammen tegen een vrouw een verloren zaak is. Vrouwen zullen mannen nooit gelijk geven en wanneer je door blijft zeuren maak je het alleen maar erger. “Niet aan beginnen”- Aldus Rens, mijn vriend.

Punt 4: mannen spreken sneller de waarheid

Niet altijd even subtiel, maar ze doen het wel. Vrouwen blijven vaak om de waarheid heendraaien, omdat ze een ander niet willen kwetsen. Iets wat ook niet verkeerd is, want vrouwen zijn een stuk behulpzamer en empathisch dan mannen. Maar een man denkt daar niet over na, die denkt alleen: ‘Wanneer iemand vraagt om jouw mening, dan vraag je toch om de waarheid? Dus waarom boos worden als je de waarheid krijgt?’. Dat is de logica van mannen, denk ik.

Punt 5: mannen zijn grappiger

Oke, bedenk 3 mannen die écht super grappig zijn. Hans Teeuwen, Theo Maassen, Jochem Myjer, mijn vader, Daniel Arends etc. En bedenk 3 vrouwen die écht super grappig zijn. Dat lukt je niet, hè!? My job here is done. Nee grapje, er zijn ook echt wel vrouwen die grappig zijn, maar over het algemeen horen we vaker over grappige mannen. Dit komt simpelweg, omdat mannen sneller zwarte en seksueel getinte grappen maken en dingen zeggen die een vrouw niet zo snel zou zeggen. Vrouwen zijn iets beschaafder dan mannen. Ze laten bijvoorbeeld ook minder snel scheten en boeren in het algemeen. Wat ook kan meespelen is dat mannen er zelf vanuit gaan dat ze grappig zijn en daarom eerder een grap durven maken. Humor heeft namelijk ook te maken met zelfvertrouwen.

Nog meer punten ga ik niet benoemen. Ik wil er namelijk voor waken dat ze het té hoog in de bol krijgen en dit artikel gaan gebruiken als een excuus voor whatever reason possible, want dat doen ze. Toch is er één man die ook wel echt leuker is dan alle andere mannen en dat is natuurlijk mijn eigen lieve vriend, Rens.

Fijne internationale mannendag!

Kusjes,

Tara

bron: hp de tijd

omslagfoto door: Eva Bours fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *