Persoonlijkheid instagram
instagram

Waarom social media beheer niet altijd werkt

Ik zie deze tekst steeds vaker voorbij komen online: ‘het beheren van jouw social media pagina’s? Laat dat maar aan ons over!’. Ik ga naar hun website, klik op diensten en lees verder: ‘geen verstand van social media? Geen tijd voor social media? Vanaf nu af aan hoef jij je nooit meer druk te maken over het bijhouden van jouw social media pagina’s. Jouw bedrijf blijft online zichtbaar, want wij nemen dit van jou over. Bla die bladie bla.’

‘Hoe dan?’ Is de vraag die in mij naar boven komt. Ik ben van mening dat jij zelf jouw bedrijf het allerbeste kent en weet wat jij wilt uitstralen. Door simpelweg een bedrijf in te huren die jouw pagina’s beheert en af en toe een bericht plaatst, maak jij jouw bedrijf niet goed genoeg zichtbaar in de online jungle.

Maar hoe dan wel?

Het is belangrijk dat jij jezelf onderscheidt van anderen. Wanneer mensen op jouw social media pagina’s kijken, dan is het belangrijk dat het meteen duidelijk voor ze is wát jouw bedrijf doet en hóe jouw bedrijf interessant kan zijn voor hen. Tot mijn verbazing zijn veel bedrijven die social media beheer aanbieden daar niet zo goed in. Wanneer ik naar hun website kijk zie ik in een oogopslag dat ze geen verstand hebben van branding, maar nog erger, geen verstand van online marketing.

Helaas zijn er genoeg bedrijven die in de val worden gelokt door dit soort bedrijven die denken dat ze jou kunnen helpen. Ze zeggen het namelijk zelf al: ‘heb je geen tijd of geen verstand van social media, dan zijn wij jou van dienst’.

A waste of money and time… als je het aan mij vraagt.

‘Maar Tara, is het beheren van social media pagina’s op geen enkele manier hulpzaam dan?’

Het beheren van social media pagina’s voor een bedrijf kan zeker wel helpend zijn! Maar er is meer nodig dan alleen het beheren van social media pagina’s. Het is belangrijk dat de opdrachtgever als zowel het bedrijf die de dienst uitvoert, precies weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Als jij geen tijd, geen kennis, maar vooral geen zin hebt in social media, dan zou ik bijvoorbeeld niet het juiste persoon zijn om jou te helpen. Ik wil namelijk de klant deze kennis overdragen vóór ik begin met het beheren van hun social media pagina’s. Ik vind het belangrijk dat de klant weet wát ik doe met zijn of haar social media pagina’s. Dat vind ik namelijk wel zo netjes.

Niemand kent jouw bedrijf zo goed als jij zelf!

Wat ik bedrijven altijd wil meegeven die opzoek zijn naar mensen zoals ik met een expertise op het gebied van online marketing, is dat ze moeten bedenken dat niemand hun bedrijf zo goed kent als zij zelf! Een social media beheerder kan niet voor jou bepalen wat jij wilt uitstralen, welk gevoel jij wilt overbrengen en welke boodschap jij wilt vertellen. Je kan ze dit vertellen, maar dan nog ben JIJ degene die dit het beste weet.

Om mezelf even als voorbeeld te nemen:

Ik kan jou helpen om er achter te komen wat je uit wilt stralen. Ik kan jou helpen om een gevoel over te brengen door middel van beeld en tekst. Ik kan jou helpen om jou boodschap op een aantrekkelijke, maar commerciële manier te vertellen via social media. Natuurlijk ben ik in staat om jouw social media pagina’s te beheren en dit zal zeker weten ontzettend effectief zijn, wanneer jij er zelf geen tijd voor hebt of verstand voor hebt. Maar het allerbeste zou zijn, wanneer jij er zelf wél de tijd en het verstand voor zou hebben.

‘Dus eigenlijk zeg je nu dat jouw diensten overbodig zijn?’

Nee zeker niet. Maar het zou je super veel tijd en geld kosten als je eenmaal zelf weet hoe jij jouw bedrijf online zichtbaar kan maken. En dáár kan ik jou nóg beter mee helpen!

Vind jij het dus lastig om jouw bedrijf online zichtbaar te maken en te houden? Er zijn zoveel opties mogelijk, wanneer je een samenwerking met mij aangaat. En wanneer je eenmaal verstand hebt van social media dan haal je er zo veel energie en inspiratie uit! Dat beloof ik je!

Interesse in een samenwerking? Vragen over online marketing? Of gewoon de behoefte om mij een berichtje te sturen? Gezellig! Neem contact met me op!

Voor gratis tips over Instagram marketing, volg mij op Instagram:
https://www.instagram.com/thee_met_tara/

Kusjes,

Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *